Suroviny
- kachní stehna
 - kachní sádlo
 - kachní skelet
 - cibule
 - česnek
 - semínka koriandru
 - kardamom (celý )
 - bambus
 - cukr
 - rybí omáčka
 - ocet
 - rýžové nudle
 - koriandr (čerstvý )
 - šalotka (osmažená)
 - pepř celý
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - jarní cibulka
 
    
    
Postup přípravy
- Kachní stehna omyjte, řádně nasolte a vložte do pekáčku s rozpuštěným kachním sádlem tak, aby byla celá ponořená. Konfitujte v troubě 3 hodiny na 120 °C.
 - Po třech hodinách by měla jít kost z masa lehce vyndat. Stehna dopečte před podáváním na grilu nebo v troubě dozlatova.
 - Zatímco se stehna pečou, připravte vývar z kachního skeletu (vývar táhněte na mírném ohni a stahujte tmavou pěnu z povrchu, dokud není vývar čistý).
 - Opalte rozkrojenou cibuli spolu s kořením. Restujte společně bambus, česnek, celý černý pepř, koriandr (semínka) a kardamom a vše přidejte do vývaru. Po dvou hodinách vývar přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí, pepřem, cukrem a rybí omáčkou.
 - Na zálivku smíchejte ocet, česnek, chilli, bambus a trochu cukru.
 - Kachní stehno podávejte s uvařenými rýžovými nudlemi, podlijte trochou vývaru, přidejte naložený bambus a posypejte čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a osmaženou šalotkou. K jídlu podávejte zálivku k namáčení.
 
Objevte fusion klenot ve Vršovicích
Vaříme to, co máme rádi z asijské kuchyně v kombinaci s českou a evropskou. Čerstvé a kvalitní suroviny jsou naší prioritou. Přes oběd si u nás pochutnáte na poledním menu. V naší nabídce si přijdou na své milovníci masa i vegetariáni. Jídlo nás baví!
Restaurace Jam & Co., Krymská 1, Praha 10 – Vršovice