reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu
Spouštím video za 5s.

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu

Hodnoceno: 0x
Palačinky nemusíte plnit jen marmeládou, i když je to známá klasika. Vyměňte ji za voňavá jablka ve slaném karamelu, budete se olizovat ještě druhý den! ;)
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Z vajíček, mouky, mléka, cukru a soli vyšlehejte tekuté těstíčko a nechte ho cca půl hodiny odpočívat.
  2. Mezitím si připravte jablka: Jablka i se slupkou rozčtvrťte a nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky, vykrojte jen jándřince. Na hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, posypejte je cukrem, solí a kořením a nechce na mírném plameni opékat cca 5 minut, až budou pěkně zlatavá a změklá, ale stále budou držet pohromadě. Pak je zalijte vodkou a nechte už jen projít varem a odstavte. Zakryjte pokličkou a upečte palačinky.
  3. Před každou palačinkou rozpusťte na rozehřáté pánvi lžičku másla, pak na pánev nalijte přiměřenou sběračku těsta ( naběračku volte takovou , aby byly palačinky tenké), rozlijte ji po celé pánvi a opečte ji z obou stran. Stejně postupujte se všemi palačinkami. Hotové odkládejte na velký talíř či mísu pod poklici, aby nevychladly.
  4. Palačinky plňte jablkovou náplní, pak je přeložte na čtvrtiny, poprašte moučkovým cukrem a talíře ozdobte kopečkem kysané smetany s lístkem čerstvé meduňky.

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu 2 Foto: Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu