Najít v samém srdci Prahy restauraci, kde najdete dobře uvařené jídlo z kvalitních surovin za rozumnou cenu, není zrovna lehký úkol. Místní ale vědí, a proto je restaurace Potrefená husa v Hybernské ulici plná spokojených zákazníků.
Potrefená husa v centru Prahy láká na dobré jídlo za rozumné peníze
Pár kroků od Masarykova nádraží a náměstí Republiky najdete jednu z restaurací řetězce Potrefená husa. Pokud dostanete během dne hlad v centru Prahy, je to skvělý tip, kam zajít a dobře se najíst. Pravda je, že já sama jsem tam byla vždy v době polední nabídky, takže nemám úplně přehled, jaká je nabídka večer, ale obědy mám vyzkoušené a můžu je doporučit. Tentokrát jsem si ovšem oběd objednala domů přes aplikaci Dáme jídlo.
Protože uzávěrka nepočká a školní jídelny přes prázdniny nefungují, ráda jsem využila obědovou nabídku a objednala jsem jídlo pro celou rodinu. A ať to máme pestré, vzala jsem to od shora dolů :) Není to restaurace zrovna v mém sousedství a drze jsem dostala hlad v obědové špičce, takže kvituju, že jídlo dorazilo do hodiny. Zabalené v plastových dělených krabičkách, díky kterým nebyly přílohy rozmočené.
Co by to bylo za obědové menu, kdyby v něm chyběl řízek! V podání Potrefené husy to byly tři řízečky z vepřové panenky s bramborovým salátem a skrojkem citronu (179 Kč). Za mě naprostá spokojenost, maso bylo měkké a šťavnaté, salát dobře dochucený. Klasika, nad kterou srdce každého Čecha zaplesá.
Dalším jídlem byly nudličky z kuřecích stehen a prsou po sečuánsku s pekingským zelím, jidášovým uchem, paprikami a dušenou rýží (169 Kč). Nebyla to zrovna autentická čína, spíše ta pravá česká čína, kterou ale máme rádi. Maso bylo měkké, omáčka měla příjemnou chuť, rýže dobře uvařená a porce více než velkorysá.
Další položka na menu byla pomalu vařená hovězí loupaná plec se zeleninou, bramborovými rosti, volským okem a majonézou s vařenými vejci a jarní cibulkou (199 Kč). Volná variace na známý rakouský tafelspitz se také povedla. Maso bylo fantasticky měkké a domácí majonéza k němu skvěle pasovala. Vzhledem k tomu, že to bylo jídlo z poledního meníčka, byly pochopitelné i bramboráčky ze zmraženého polotovaru. Pokud bych si tohle jídlo objednávala ze stálého menu, ocenila bych domácí rosti, ale takhle mi to přišlo OK.
Vrcholem dnešní objednávky pro mě ale byl uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem (169 Kč). Za mě je tahle omáčka trošku upozaděná, a přitom si myslím, že je ze všech českých omáček zdaleka nejzajímavější. V podání Potrefené husy byla opravdu lahodná, krémová, lehce nasládlá, a přitom pikantní po křenu. Oceňuji i použití uzeného jazyka, který je naprosto skvělý, uvařený byl krásně doměkka, knedlíky měly přesně tu konzistenci, kterou mám ráda, žádná měkká pěna, ale perfektní houskový knedlík. Zkrátka dokonale připravené klasické české jídlo, které by mělo být na jídelních lístcích mnohem častěji.
Za mě je Potrefená husa v Hybernské dobrou volbou, pokud máte hlad a chcete si dát oběd, který vás uspokojí. A je jedno, jestli si na něj dojdete do restaurace, nebo si objednáte přes Dáme jídlo.