Připravujeme speciál Prostřeno! s autory. Uvaří lékárnice, spisovatelka a zpěvák

Tři ženy, dva muži. Pět autorů. Kdo se ke své plotně postaví s největším zápalem a koho neodradí ani zapeklitý úkol týdne, kterým je tentokrát příprava prvního nebo nejoblíbenějšího autorského receptu?

Budou mít převahu muži, nebo ženy? Kdo se bude trochu bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou? Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu? Kdo vsadí na novinky světové kuchyně, kdo na českou klasiku? Jak koho oslní mezinárodní kuchyně, kdo zamíchá kartami tím, že nejí maso, případně něco jiného?

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví novinář a šaman Juan Braun. Pokud by vyhrál, peníze by rozdělil mezi děti. Během zábavy bude hrát na piano a povídat o svých cestách. Tato jídla si vybral, protože chtěl připravit lehké menu. Má rád jednoduchá a oblíbená jídla. Tyto pokrmy připravuje často. K vaření má kladný vztah, občas zapomene koupenou pizzu v troubě. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) plato exquisito noc mortadela Italiana, jamon, y demas, noc queso,
2) ensalada de verduras especial,
3) pierna entera de pollo noc papas al horno a la Argentina,
4) postre, ensalada de frutas noc y sin yogurt.

Úterní večer bude patřit Janě Doleželové. Farmaceutka a modelka nabídku přijala po krátkém přemýšlení, kdy zvítězila touha načerpat inspiraci do vlastního vaření. Také se ráda stará o hosty ve svém domě. Netipuje se na vítěze, ale pokud by vyhrála, tak by část peněz věnovala na dobročinné účely a za část by si pořídila něco do kuchyně. Menu skládala také s ohledem na to, kdyby byl náhodou u stolu vegetarián, tak aby se najedl i on. A co se na talířích objeví?
1) Caprese,
2) minestrone,
3) italské houbové rizoto,
4) tvarohový dort s jahodami.

Středeční hostitelka Adéla Konewka (Jelínková) zatím neví, jak by naložila s případnou výhrou. S manželem Danielem má dvouletého syna Tadeáše. Oba dva pracují v televizi. Než se poznali, tak její manžel procestoval skoro celý svět a žil několik let v zahraničí. Adéla byla vrcholová sportovkyně, devatenáct let se věnovala krasobruslení a patřila mezi reprezentační výběr.  Dcera herečky Evy Čížkovské menu sestavila z jídel, která se objevují u jejích významných životních milníků. Podávat se bude:
1) katalánské pohlazení na domácí tostadě,
2) mar – víno - bollos,
3) cannelloni fortuna,
4) cannolli siciliani.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Iveta Svobodová. Píše knížky a nyní jí vyšla nová, s názvem Ostří meče. Má rozdělanou divadelní hru a také se dala na knížky pro děti. Sama má tři a dělají jí samou radost. Proč se přihlásila do soutěže? Nabídkou byla hozena do vody, tak plave.  Pokud by vyhrála, tak by část dala na pejsky a ostatní by využil její nejmladší syn. Během zábavy budou hosté malovat. Toto menu si vybrala, protože v něm najdete Itálii, Francii, Norsko a naši krásnou zemi. Jak bude chutnat její menu? Podávat se budou:
1) italské sýrové krekry s řepovou, sýrovo-česnekovou a vajíčkovou pomazánkou,
2) francouzská cibulačka se sýrem a opečenou bagetkou,
3) znojemská hovězí pečeně s rýží,
4) minivdolečky s domácí meruňkovou zavařeninou, šlehačka.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Jan Žampa, zpěvák kapely Eddie Stoilow. Má rád jídlo a občas něco i uvaří. Pokud by vyhrál, věnoval by peníze na cestování. Jako zábavu si pro své hosty připraví asi karaoke. Menu sestavil z jídel, která ho doprovázela na internátní škole na Maltě, je tedy odchovaný středomořskou kuchyní. K vaření má velmi kladný vztah. Umí vařit spíše středomořská jídla a asijská jídla. Podávat se u něj bude:
1) carpaccio z červené řepy s kozím sýrem,
2) tomatový krém,
3) paccheri all Amatricciana,
4) mascarpone s jahodami.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly z Pardubického kraje

Kdo má nejchutnější menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty