Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Carpaccio z červené řepy

Moje hodnocení
15x

Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a zasyrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupané řepy nakrájejte na co nejtenčí plátky.
  2. V misce smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu se sójovou omáčkou a třtinovým cukrem. Vyšlehejte hladkou marinádu. Následně přidejte tymián, podle chuti dosolte a opepřete a dobře promíchejte.
  3. Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku, naložte do ní plátky řepy, vytlačte vzduch a dobře uzavřete. Měly by tam zůstat alespoň 12, ideálně 48 hodin.
  4. Namarinované plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty