reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Carpaccio z červené řepy
Autor: Michal Šajmir Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Hodnoceno: 4x
Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a zasyrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Oloupané řepy nakrájejte na co nejtenčí plátky.
  2. V misce smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu se sójovou omáčkou a třtinovým cukrem. Vyšlehejte hladkou marinádu. Následně přidejte tymián, podle chuti dosolte a opepřete a dobře promíchejte.
  3. Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku, naložte do ní plátky řepy, vytlačte vzduch a dobře uzavřete. Měly by tam zůstat alespoň 12, ideálně 48 hodin.
  4. Namarinované plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Carpaccio z červené řepy
Autor: Michal Šajmir Carpaccio z červené řepy

reklama

Související témata: carpaccio , červená řepa , Malá jídla