Carpaccio z červené řepy
Zdroj: Michal Šajmir
Carpaccio z červené řepy
Zdroj:
Michal Šajmir
Postup přípravy
-
Oloupané řepy nakrájejte na co nejtenčí plátky.
-
V misce smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu se sójovou omáčkou a třtinovým cukrem. Vyšlehejte hladkou marinádu. Následně přidejte tymián, podle chuti dosolte a opepřete a dobře promíchejte.
-
Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku, naložte do ní plátky řepy, vytlačte vzduch a dobře uzavřete. Měly by tam zůstat alespoň 12, ideálně 48 hodin.
-
Namarinované plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Carpaccio z červené řepyii
Zdroj: Michal Šajmir
Carpaccio z červené řepyii
Zdroj:
Michal Šajmir