Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce
Zdroj: profimedia.cz
Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
21x
Cannelloni jsou tradiční italské duté válečky u nudlového těsta, které se plní a nejčastěji zapékají. V tomto případě jsme zvolili špenát, riccotu a bylinky.
4 porce
90 minut
italská
Suroviny
cannelloni
250 g
Na krémovou rajčatovou omáčku
Olej
2 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
oloupaná rajčata
800 g
Cukr
2 lžíce
Sůl
Pepř
créme fraiche
1/2 hrnku
Na špenátovou náplň
Špenát
1 kg
ricotta nebo cottage sýr
500 g
Vejce
2 ks
čerstvá petrželka
1/4 hrnku
čerstvá bazalka
1/4 hrnku
čedar nebo mozzarella
3/4 hrnku
nastrouhaný parmazán
3/4 hrnku
Postup přípravy
Rajčatová omáčka: V malé pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm, asi 2 minuty, cibuli a česnek. Potom vmíchejte rajčata, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte cukr a vmíchejte creme fraiche.
Špenátová náplň: Vařte špenát asi 4 minuty, dokud nezavadne. Sundejte z ohně a ochlaďte. Potom ho dejte do mísy a smíchejte s ricottou (cottage sýrem) , vejci, bylinkami a polovinou z ostatních sýrů.
Lžící naplňte špenátovou směsí válečky těstovin. Když budou všechny naplněné, dejte na dno zapékací mísy tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni položte rolky v jedné vrstvě.
Přelijte rajčatovou omáčkou a přidejte další vrstvu těstovin. Přikryté alobalem pečte v troubě 20 minut. Potom fólii sundejte, posypte zbytkem sýra a nepřikryté pečte dalších 10 minut. Podávejte horké.