Cannoli siciliani – křupavé plněné trubičky s náplní z ricotty

Moje hodnocení
9x

Tradiční sicilská sladkost, kterou milují lidé v Itálii i všude možně po světě. Tyto lahodné trubičky z křupavého těsta (takzvané cannoli) plněné ricottou a pistáciemi jsou perfektním adeptem na odpolední odměnu ke kávě.

1 porce
60 minut
italská

Těsto

Náplň

  • ricotta (čerstvá ricotta) 500 g
  • nasekané nesolené pistácie 70 g
  • nasekaná kandovaná pomerančová kůra 1 lžíce
  • nasekaná 70% čokoláda 2 lžíce
  • moučkový cukr (cukr moučka) 100 g

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem krupice.
  2. Přidejte změklé sádlo, které se snažte prsty co nejvíce zapracovat do mouky.
  3. Poté přilijte 50 ml vína Marsala a vypracujte těsto, které by mělo být hladké a elastické. Pokud je těsto příliš suché, přidejte další víno.
  4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  5. Mezitím si připravte náplň. Ricottu dejte do misky, přidejte cukr moučka a důkladně promíchejte.
  6. Jakmile je ricotta dokonale hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry.
  7. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice.
  8. Odpočinuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a vyválejte z něho co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky o průměru 2 cm.
  9. Spoj těsta zlehka potřete vodou a prstem dobře stlačte. V opačném případě by se těsto při smažení rozpojilo.
  10. Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova (včetně trubiček). Při smažení by se měly na těstě utvořit puchýřky.
  11. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce. Po zhruba 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce.
  12. Plňte je pomocí cukrářského sáčku ochucenou ricottou.
  13. Oba konce namočte do nasekaných pistácií a posypte cukrem moučka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty