Cannoli siciliani - křupavé plněné trubičky s náplní z ricotty
Zdroj: Kublanka.cz
Cannoli siciliani - křupavé plněné trubičky s náplní z ricotty
Zdroj:
Kublanka.cz
Tradiční sicilská sladkost, kterou milují lidé v Itálii i všude možně po světě. Tyto lahodné trubičky z křupavého těsta (takzvané cannoli) plněné ricottou a pistáciemi jsou perfektním adeptem na odpolední odměnu ke kávě.
Postup přípravy
-
V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem krupice.
-
Přidejte změklé sádlo, které se snažte prsty co nejvíce zapracovat do mouky.
-
Poté přilijte 50 ml vína Marsala a vypracujte těsto, které by mělo být hladké a elastické. Pokud je těsto příliš suché, přidejte další víno.
-
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 2 hodiny odpočinout do lednice.
-
Mezitím si připravte náplň. Ricottu dejte do misky, přidejte cukr moučka a důkladně promíchejte.
-
Jakmile je ricotta dokonale hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry.
-
Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice.
-
Odpočinuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a vyválejte z něho co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky o průměru 2 cm.
-
Spoj těsta zlehka potřete vodou a prstem dobře stlačte. V opačném případě by se těsto při smažení rozpojilo.
-
Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova (včetně trubiček). Při smažení by se měly na těstě utvořit puchýřky.
-
Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce. Po zhruba 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce.
-
Plňte je pomocí cukrářského sáčku ochucenou ricottou.
-
Oba konce namočte do nasekaných pistácií a posypte cukrem moučka.
Cannoli siciliani - křupavé plněné trubičky s náplní z ricotty 2
Zdroj: Kublanka.cz
Cannoli siciliani - křupavé plněné trubičky s náplní z ricotty 2
Zdroj:
Kublanka.cz