Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Majitel vinařství Jan Dienstl: Musel jsem se trošku zbláznit…

Zámecké vinařství Třebívlice

Zámecké vinařství Třebívlice Zdroj: archiv

  • Zavřít
Zámecké vinařství Třebívlice

Zámecké vinařství Třebívlice Zdroj: archiv

Zámecké vinařství Třebívlice na severu Čech se po 100 letech, kdy leželo ladem, podařilo obnovit. To opravdu není jednoduchá cesta a zásluhu na tom má právě Jan Dienstl, proto jsme ho požádali, aby nám povyprávěl o tom, jak k tomu došlo.

Seznam.cz banner

Jak došlo k tomu, že se víno pěstuje v severních Čechách, na místě, kde by to asi málokdo čekal?

Je to přesně naopak, tady vinařství vždycky bylo, naše vinice se objevili už v roce 1057, litoměřická diecéze o tom má záznamy a celý středověk tady byla největší vinařská oblast v Čechách a nejslavnější středověké vinice byly Roudnice, Mělník, Žernoseky. A přímo u nás v Třebívlicích bylo padesát hektarů vinic.

Tyto vinice jste ale znovu přivedli k životu teprve nedávno, jak došlo k jejich zániku?

Stala se nepříjemná věc, jejíž popis by mohl trvat dlouho. Asi v roce 1902 zničila malá mšice révokaz vinice v celé Evropě. Byla sem zpátky importovaná z Ameriky. A zničila i vinice v této vesnici. A protože několik let předtím umřela Ulrika von Levetzow, patronka a majitelka našeho vinařství, a neměla děti, převzali to po ní nějací šlechtici, kteří o to neměli zájem a vinice neobnovili. A přesně po sto letech, v roce 2002, jsem tyto vinice obnovil já.

Co k tomu člověk potřebuje, aby po sto letech obnovil vinici?

Musí se trošku zbláznit, protože to není racionální rozhodnutí, práce na vinici je opravdu hodně těžká, je tam velký podíl ruční práce, musí se tam pracovat poměrně intenzivně a musíte mít obrovskou trpělivost. Trpělivost je asi nejdůležitější vlastnost. Když si vezmete, že jsme začali v roce 2002 a první víno se udělalo v roce 2008 a nedalo se pít… První víno, které se dalo pít, bylo v roce 2012 a to opravdu dobré bude až po jedenácti nebo dvanácti letech. A přitom se na tom muselo pracovat kontinuálně celý rok a celou dobu.

Co určuje kvalitu vína, když říkáte, že trvalo tolik let, než bylo opravdu dobré?

Je to dané dvěma věcmi, Francouzi říkají, že víno vzniká na vinici a sklepmistr ho zkazí. Víno tedy máme a už se jen snažíme, abychom ho kazili co nejmíň. Pracujeme ručně, snažíme se, aby bylo zdravé, aby tam nebyli škůdci ani nemoci, snažíme se, aby to víno bylo silné a nemuseli jsme používat žádnou chemii. My nepoužíváme vůbec nic. Provádí se odlistění, odšťopkování, spousta různých postupů a na keři necháváme relativně málo hroznů. Z jednoho keře máme průměrně jednu lahev. Což v našich zeměpisných šířkách není běžné, ale my to děláme schválně, aby réva byla silná. Víno následně šetrně přesuneme do sklepa a pak nás čeká práce tam. Na to, jak víno udělat, máme jen jeden pokus a pak až zase za rok. Tady se snažíme, aby šťáva pomalu a v klidu vykvasila a zrála rok, dva, tři nebo i čtyři, než ji dáme do lahví.

Jaké vztahy vládnou mezi vinaři? Pomáháte si, radíte nebo si naopak každý střeží svoje postupy?

Myslím, že vztahy mezi vinaři jsou dobré, ale my příliš nespolupracujeme, protože máme jinou filozofii. Není to tak, že by to ostatní dělali špatně a my dobře, na víně je nejhezčí, že je ho spousta druhů, spousta chutí a nedají se globalizovat. Když máte chuť na polosladké, dáte si polosladké, když máte chuť na suché, dáte si suché. My moc nespolupracujeme proto, že produkujeme víno, které se u nás moc nedělá. Na Moravě se s tímto typem produkce vína teprve začíná. Máme až na výjimky suchá vína a děláme například bílá vína, která dlouho zrají ve sklepě. S ostatními se ale potkáváme a navzájem si vína ochutnáváme a hodnotíme je.

Když říkáte, že navzájem vína testujete, jak chutnají vaše vína kolegům?

To je vždycky těžké hodnotit, ale ostatní vinaři mají rádi náš Sylván, tohle víno tady moc neroste a vůbec ne na čediči v Čechách, je zvláštní a myslím, že ho hodnotí dobře.

Zmiňoval jste jiné postupy při výrobě, ale v čem je vaše víno jiné v konečném výsledku?

První věc je, že je víno suché, nemá vůbec žádný cukr a nemá kyselinu jablečnou, která většině lidí vadí. Je to čisté víno, kde není cukr, ale přitom nemáte pocit, že je kyselé. Nebolí vás po něm hlava, nepálí žáha, není v něm žádná chemie a je tam minimum síry. Je to víno do gastronomie, spoustu z nich si berou restaurace v Čechách, Německu i Rakousku ke speciálním jídlům. Například muškát ke chřestu. Ta vína mají tak specifickou chuť, dobře se snoubí a to je jejich specialita. Naše víno je charakteristické a hned ho poznáte.

Na které z vašich vín jste nejvíc pyšný?

To se úplně nedá říct, je to jako s dětmi, ale kdybych si musel vybrat, jsem mile překvapený ze dvou vín. První je Müller Thurgau, to je taková prostá odrůda, na kterou se hodně zapomínalo, a my ho děláme úžasný z naší nejstarší vinice. A samozřejmě je skvělý náš Johann W, což je naše vlajková loď, nejvíc se o něj staráme a dáváme mu veškerou potřebnou péči. To je víno složité, komplexní, jaké jsem chtěl vždycky dělat.

Je to tedy jediné víno svého druhu?

Ano, je to směs, dělá se červené, což je Pinot Noir, Rulandské modré a Svatovavřinecké. A bílé je směska více odrůd, hlavní složka je Pinot Blanc a Rulandské bílé, Ryzlink, Tramín a trošku Sylvánu. Sommeliéři to každý rok míchají, podle toho, jak se víno povedlo, a snaží se mu dát chuť a vyváženost, aby bylo harmonické. Jako když se míchá parfém.

Jaký ročník byste řekl, že byl váš nejlepší?

Řekl bych, že je každý rok lepší. Počasí se, zaplať bůh, daří. Náš první dobrý rok byl 2013, rok 2014 byl ještě o trochu lepší, 2015 a 2016 šly ještě víc nahoru.

A jak vidíte letošní rok?

To teprve uvidíme. U nás na severu je trochu jinak, víno začíná později kvést, takže nám tolik nevadí mrazy, ale naprosto klíčový je pro nás podzim, sklízíme až koncem října – začátkem listopadu. Když je dlouhý suchý podzim, je to nejlepší, ale to teď ještě nevíme. Zatím to ale vypadá dobře.

Návštěva Zámeckého vinařství v Třebívlicích může být i hezký tip na výlet! Na webu vinařství najdete program akcí, prohlídek sklepů i degustací. V areálu je také otevřena výborná restaurace :)

Sdílejte článek
Štítky víno restaurace cukr sklep Česko vinařství vinař vinice Třebívlice výroba vína hrozen vinařství česká vína Jan Dienstl zámecké vinařství Třebívlice

Návrhy pro vás

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí


Přečtěte si také

Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Soutěžící
Jan Krčál vaří každý den pro přítele, který to neumí

Jan Krčál vaří každý den pro přítele, který to neumí

Novinky
Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Prostřeno!
Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno!
Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno: Cibulové smaženky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Restart mírových jednání? Zelenskyj míří do Turecka, chce oživit hovory s Ruskem Za výbuchem na polské železnici stáli Ukrajinci, oznámil Tusk. Podle něj spolupracovali s Rusy Souček nebude příště kapitán. Hráči nedostanou prémie, výbor rozčílilo chování k fanouškům

prima-zeny

Vojta Kotek poprvé přiznal strach. Jeho ovce trápí průjem a farmu smetla bouře Marcell stále důvěřuje Mie. Věrní jsou po odchodu MJ zoufalí. Nevědí, kdo jsou zrádci Novopečený tatínek Ondřej Rychlý se učí uznávat chyby. Z natáčení ve vězení měl depresi

prima-zoom

Největší požár v Praze zaměstnal 1000 hasičů Hitlerův trumf selhal. Spojenci pokročilou technologii zastavili chirurgickým bombardováním Fotka roku? Dokonalý snímek parašutisty před žhavým povrchem Slunce se plánoval dlouhé týdny

prima-fresh

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

prima-cool

VIDEO: První trailer Odvážné Vaiany Tom Cruise si konečně převzal Oscara. Podívejte se na jeho dojemnou děkovnou řeč První fotky z nejočekávanější filmové fantasy. Adaptace herního fenoménu vypadá nádherně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Adventní kalendář potěší každého. 10 DIY nápadů pro děti i dospělé Vánoce podle zvěrokruhu: Shodnete se doma na vánočních dekoracích? Vyrobte si adventní věnec včas. Advent letos začíná už 30. listopadu!

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.