Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Fresh průvodce: asijské nudle

Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

Vyznat se v italských těstovinách je někdy obtížné, ale co teprve v asijských nudlích! Jsou si hodně podobné a většina se servíruje v kombinaci s vývarem. Proto jsme se rozhodli vyhledat informace o těch více i méně známých, abychom porozuměli jednotlivým rozdílům!

Seznam.cz banner

Dōngfěn

První název a hned takový jazykolam! Pod slovíčkem „dōngfěn” se skrývají čínské skleněné nudle, relativně známý druh i u nás. V angličtině pro ně mají jiné, vcelku vtipné, pojmenování: celofánové. Mluvíme o nudlích, jejichž hlavními složkami jsou škrob, především z mungo fazolí, a voda. Fazolový škrob není jediný, který se v tomto případě používá; bramborový nebo maniokový funguje stejně dobře.

Specialitou tohoto druhu je (český název jistě napoví) vzhled po uvaření. Nudle jsou totiž čistě průsvitné, maximálně s lehce šedivým nebo okrovým nádechem. Prodávají se v několika různých tloušťkách a většinou bývají kulaté.

Skleněné nudle Dōngfěn Foto: Thinkstock

Za jejich rodnou vlast se považuje Čína, kde se samozřejmě hojně vyrábějí. A najdete je i v mnoha asijských zemích, liší se ale škrobem zvoleným při výrobě a samozřejmě názvem: například v Thajsku (wun sen), Koreji (dangmyeon), Japonsku (harusame), Indii (falooda), ve Vietnamu (búntàu) nebo v Tibetu (phing).

Doba vaření:

Máčení v teplé vodě 5 až 15 minut, do změknutí + povaření ve vroucí vodě 1 až 3 minuty.

– při použití do polévky není nutné předchozí namáčení

Typické pokrmy:

– Japchae (Korea): nudle stir-fry v sezamovém oleji se zeleninou a sójovou omáčkou

– Yam wunsen kung (Thajsko): thajský nudlový salát s krevetami

– Miếngà (Vietnam): vietnamská kuřecí polévka s nudlemi

Lo mein

Mezi další čínské nudle se řadí Lo mein. Na rozdíl od předešlých tyto jsou vyráběny z pšeničné mouky a po uvaření se rovnou servírují promíchané s omáčkou a vybranou zeleninou či masem. Slovo „lo mein“ totiž pochází z čínského města Kanton, kde se používá k označení míchaných nudlí, nikoliv smažených.

Nudlový pokrm Lo mein Foto: Thinkstock

Nejde pouze o druh nudlí jako takových, ale o samotný nudlový pokrm. Ten obsahuje lo mein nudle, zeleninu, nějaký druh masa, plody moře nebo knedlíčky wonton. V Americe patří mezi oblíbenou verzi čínského „takeaway“. Můžete narazit na různá provedení: od takzvaného Shrimp Lo Mein (krevetové), přes Lobster Lo Mein (humří) až po takzvané House Lo Mein, které zákazníkovi nabídne kombinaci několika druhů masa.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Ramen

Ramen určitě znáte jako pokrm, ale stejně se jmenují i používané nudle. Mají nažloutlý odstín a co do struktury jsou velice pevné a pružné. To všechno díky ingredienci jménem kansui: alkalické minerální vodě, která obsahuje uhličitan sodný a draselný. Dále obsahují pšeničnou mouku, sůl a normální vodu.

Pšeničné nudle Ramen Foto: Thinkstock

Jednotlivé verze nudlí se liší v tloušťce a v tom, jak moc jsou zvlněné. Pocházejí opět z Číny, ale vysokou popularitu mají například v Japonsku; najdete je snad ve všech japonských městech. Asi proto se Ramen považuje za typicky japonské jídlo.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 4 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Typické pokrmy:

– Shio ramen: tradiční polévka Ramen; vývar ochucený pouze solí

– Tonkotsu ramen: vývar z vepřových kostí, vařený až 15 hodin

Soba

Od čínských nudlí se nyní přesuneme k těm typicky japonským. Jako první tu pro vás máme japonské nudle Soba. Slovíčko „soba“ znamená v japonštině pohanka, právě z ní jsou tyto tradiční nudle připravovány. Ne vždy je to ale pravidlem, některá balení soba nudlí uvádějí určité procento pšenice nebo třeba quinoi. Pouze ty nejlepší, často i nejdražší, obsahují 100 % pohanky; díky tomu jsou i bezlepkové!

Pohankové Soba nudle Foto: Thinkstock

Určité druhy tenkých nudlí můžete v Japonsku najít také pod názvem „soba“, na rozdíl od těch tlustých, kterým se říká „udon“. Soba nudle se podávají dvěma způsoby: studené s omáčkou a sezonními surovinami, nebo horké ve vývaru dashi. Navíc se tradičně servírují na Silvestra – jako symbol dlouhověkosti!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 7 minut ve vroucí vodě

Typické pokrmy:

– Zaru soba: studené nudle posypané drcenou řasou nori

– Soba maki: studené nudle zabalené do řasy nori a připravené ve stylu makisushi

– Kake soba: teplé nudle ve vývaru, zdobené pórkem a rybím koláčkem „kamaboko“

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli
Recepty

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli

19

Sōmen

Další japonské nudle, které se připravují z pšeničné mouky a při výrobě se navíc musí (za pomoci oleje) natahovat! Jedině tak kuchař docílí požadovaného průměru, který je méně než 1,3 mm! Podávají se především studené (pouze s omáčkou na namáčení) nebo teplé v polévce.

Takto tenké nudle mohou být pro Evropana tvrdým oříškem, pokud se tedy rozhodne ke konzumaci jídelními hůlkami. V Japonsku ale existuje speciální druh servírování, takzvané nagashi-sōmen, kdy nudle plavou v bambusovém žlabu. Tím protéká čistá ledová voda a návštěvníci restaurace si musí nudle hůlkami sami vylovit!

Doba vaření:

Vařte ve vroucí vodě 2 až 4 minuty.

Nudle Sōmen Foto: Thinkstock

Udon

Nyní se dostáváme k poslednímu vybranému druhu. Nejde o jiné než pšeničné nudle udon. Specifické jsou svým vzhledem, patří totiž mezi nejtlustší druh japonských nudlí. Často se s nimi setkáte v té nejjednodušší formě: společně s vývarem kakejiru a nakrájeným pórkem. Chuť vývaru se liší v každém regionu: tmavý je spojen s východním Japonskem, světlý se západním. I to se odráží například na balíčcích instantních nudlí, existují verze pro obě světové strany!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: Vložte do vroucí vody, nechte vodu přijít zpět k varu a hned poté přidejte šálek studené vody. Tento postup opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nebudou nudle uvařeny na skus.

Typické pokrmy:

– Kitsuneudon: nudlový vývar se smaženými tofu „kapsami“ (aburaage)

– Nabeyakiudon: nudle, mořské plody a zelenina vařené v kovovém hrnci

– Yakiudon: nudle stir-fry v sójové omáčce s masem nebo zeleninou

Japonské nudle Udon Foto: Thinkstock

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zelenina maso omáčka polévka vývar pokrm pšeničná mouka nudle škrob soba

Návrhy pro vás

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek Ryby a mořské plody

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou Sladké

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka Maso

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou Polévky

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem Sladké

Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy Saláty

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Florentýnky na plech – snadné mandlové cukroví z italského Toskánska Sladké
6

Florentýnky na plech – snadné mandlové cukroví z italského Toskánska


Přečtěte si také

Ryby a mořské plody
Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Sladké
Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Maso
Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Polévky
Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Články ze světa vaření
Vánoce trochu jinak? dean&david přináší svěží alternativu svátečního stolu

Vánoce trochu jinak? dean&david přináší svěží alternativu svátečního stolu

Sladké
Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem

Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem

Saláty
Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou

Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem Sladké

Matcha pusinky – nevšední twist na známé cukroví se zeleným čajem

Florentýnky na plech – snadné mandlové cukroví z italského Toskánska Sladké
6

Florentýnky na plech – snadné mandlové cukroví z italského Toskánska

Maso
Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Ryby a mořské plody
Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách Ryby a mořské plody

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Polévky
Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Sladké
Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Saláty
Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Česko čeká válka, je jen otázkou kdy, varuje ukrajinský starosta. Popsal i vyjednávání s Rusy Bílé Vánoce na obzoru: Nasněžit by mohlo i v nižších polohách. Kde je největší šance? Čeští poslanci jednali i s mrtvým sultánem, uvádí výkaz. Za rok prolétali po světě miliony

prima-zeny

Libor Bouček o dodržování vánočních tradic: Replikujeme to, co dělali naši rodiče Dojatý Kotek na vánoční zázrak nečeká. Ten největší se nám asi už stal, říká o Hubískovi Vrahem z Polabí je Tereza. Dramatické chvíle na mostě byly plné strachu i slz

prima-zoom

Proč kočky a psi jedí trávu? Jaké mimozemšťany máme šanci potkat? Depresivní hypotéza zní jako zápletka sci-fi filmu Sledujte o víkendu Zimní šestiúhelník a kometu. Krásu předvánoční oblohy nenaruší svit Měsíce

prima-fresh

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

prima-cool

Ovce vyšetřují vraždu Hugha Jackmana První trailer nového Sherlocka Holmese od Guye Ritchieho. Bohužel v něm není Downey Tom Cruise řádí v traileru nové katastrofické komedie od špičkového režiséra

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Mahulena Bočanová je milovnicí Vánoc: Zdobím všechno, některé dekorace mám celoročně Proč u nás nosí dárky Ježíšek? Co pod vánoční stromek nepatří? Autobus jako dům snů. Žena si splnila dětský sen a žije v pojízdné knihovně

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.