Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Seznamte se: Kuchař roku Patrik Bečvář

Kuchař roku Patrik Bečvář

Kuchař roku Patrik Bečvář Zdroj: archiv

  • Zavřít
Kuchař roku Patrik Bečvář

Kuchař roku Patrik Bečvář Zdroj: archiv

Patrik Bečvář přebral tento rok štafetu Nejlepšího kuchaře roku pro období 2013/2014. Mimo to je šéfkuchařem restaurace Zlatá Praha v hotelu InterContinental.

Seznam.cz banner

Na rozhovor se však nedostavil hrdopyšný střelec, který všechny strčí do kapsy, ale 25letý muž, který chce svými úspěchy na gastro soutěžích dokázat, že i čeští kuchaři ve světě mohou zanechat otisk, že za něco stojí.

Kdy jsi zjistil, že budeš kuchařem?

Takové záludné otázky! Já vlastně nevím. Na základce jsme se všichni rozhodovali, kam půjdeme. Tak jsem šel do Malešic na střední odborné učiliště gastronomie U krbu. To je tady v Praze asi nejpropálenější škola. Od Krbu jsou skoro všichni.

Nebylo to tedy tvým snem odmalička?

Že bych o tom snil? To ne. Ani jsem neměl v rodině žádný vzor. U nás ženské vaří, ale nikdy to nebyly profesionální kuchařky.

Něco tě však muselo přimět, aby ses stal v branži takhle dobrým?

Začal jsem chodit po těch soutěžích a měl jsem možnost vždy vařit v prestižních restauracích. Před dvěma, třemi lety jsem šel na první soutěž do Hradce Králové, což je asi druhá nejprestižnější soutěž po Kuchaři roku a také zřejmě i nejnáročnější. Zkusil jsem a vyhrál. To mě nakoplo. Je dobré vědět, že kuchařské soutěže existují, že na nich můžeš něco předvést a dokázat. Pomáhají mi v kariéře. Od učení se navíc pohybuji na zajímavých místech. Byl jsem třeba na praxi v Obecním domě nebo mě trénoval národní tým, kterého jsem dnes členem.

V InterContinentalu pracuješ už 6 let, to znamená, že si tam začínal úplně od píky?

Ano, jako kuchař. Já jsem před tím rok pracoval, abych se vyučil, v Obecním domě ve Francouzské restauraci. Pak si mě kamarád přetáhnul do Zlaté Prahy. Jako kuchař v kuchyni neloupeš brambory, ale střídáš posty. Jsou většinou tři, začínáš na studené kuchyni, pak se dělají přílohy a ti nejzkušenější dělají na mase. To jsou ti staří pardálové!

Tak to už jsi taky!

Akorát nejsem moc starý!

Vyprávěj o Kuchaři roku, je to náročná soutěž?

Ve finále je s tebou osm kuchařů. První fáze je korespondenční. Musíš vymyslet, vyfotit a poslat kalkulaci svého menu. Letos byl hlavní surovinou daněk, takže z toho jsem dělal hlavní chod, poté paštiku z husích jater a jako dezert fondant. K tomu si vylosuješ 15 minut předtím 3 tajné suroviny. Já si vylosoval křen, lískové oříšky a dýni, které jsem musel zakomponovat. Z křenu jsem dělal pěnu, z lískových oříšků griliáš, což jsou takové kuličky s karamelem na dezertu, a z dýně ragú.

Proč ses do této soutěže vlastně přihlásil?

Viděl jsem to kolem sebe a chtěl jsem si to aspoň jednou vyzkoušet. A ono se to chytlo! Tak v tom pokračuji.

Je to adrenalin? Baví tě to?

Je to spousta práce a času. Takže když do toho jdu, tak si pak pěkně nadávám. Kam jsem se to zase přihlásil?

Jak se taková soutěž bere mezi kuchaři?

Bylo hezké, že si na mě vzpomněli i lidé, které jsem od učení neviděl. Bylo to moc milé, když mi blahopřáli. Vzpomněli si.

Co jsi tedy kromě ceny vyhrál?

Týdenní stáž v michelinské restauraci v italských Dolomitech. Jižní Tyrolsko. V restauraci St. Hubertus. Vařil tam šéfkuchař Norbert Niederkofler. Bylo to skvělé, ale zase musím říct, že tam byly takové podmínky, které u nás nepanují. 15 kuchařů v jedné kuchyni a kapacita pro hosty cca 30 lidí. Každý den bylo úplně plno. Když má kuchař na starosti opravdu jen svou práci, třeba 3 věci, tak to může dělat mnohem profesionálněji, než když má kuchař na starost věcí tisíc. Dělbu práce jsem jim zde velmi záviděl.

Jaké tajemství michelinské hvězdičky Norbert Niederkofler ukrývá?

Norbert Niederkofler velmi intenzivně pracuje s konceptem lokálních a regionálních surovin. U nás se to teprve probourává, ale ve světě to letí naplno. V jeho menu nenaleznete žádné mořské ryby, husí játra, ale ani rajčata. Je naprosto zásadový. Nepoužívá nic, co v okolí neroste nebo nežije. Připravoval třeba pstruha z místní řeky. To se mi líbí.

Mě to připadá jako velký extrém…

To si nemyslím. U nás se všechno dováží a leckdy je to zbytečné, protože tady máme kvalitní suroviny. Rozrůstají se tady farmáři, od kterých bychom měli kupovat, podpořit je.

Co vaříš nejradši?

Nejraději moderní kuchyni. Moderně aranžovat, aby to vypadalo pestře a chutně. Rád si s jídlem hraju. Že bych vařil rád svíčkovou, to úplně ne.

Jaký trend tě tedy oslovil z moderní kuchyně?

Baví mě třeba metoda sous vide, kde se maso dělá ve vakuu několik hodin i dní. Jednoduše máš skříň, ve které je voda a udržuje se tam stálá teplota. Nastavíš tam například 58 stupňů, které ti maso drží po celou dobu. Pokud maso děláš na pánvičce, tak to máš na okrajích více dodělané a jen v prostředku správně růžové. Kdežto když to děláš metodou sous vide, je to růžové všude stejně.

Chytl tě třeba boom molekulární kuchyně?

Někdy s tím pracuji, ale nesmí toho být moc. Třeba na té soutěži Kuchař roku jeden soutěžící dělal molekulární řecký salát! To tedy vůbec nevypadalo chutně. U nás v restauraci ty prvky a textury používáme, ale nepřeháníme to.

Improvizuješ v kuchyni?

Určitě, zkouším svoje nápady nebo to, co mě a mé kolegy zaujme. Všichni musíme zkoušet nové věci, abychom nebyli pozadu!

Bez čeho se v kuchyni neobejdeš? Máš nějaký rituál nebo osobní nůž?

V mojí kuchyni musí být hlavně pořádek! V bordelu se špatně vaří.

Teď sebudeš smát, ptá se na to asi každý, ale co je tvým oblíbeným jídlem?

Mám rád těstoviny. Po sebe si vařím i nějakou tu klasiku, třeba českou, něco jednoduchého. Kdyby ses mě ptala, co rád nemám, bylo by toho víc! Játra, kachnu, jehněčí. Raději si dám hovězí steak. Občas to, co v restauraci vaříme, totiž ani nejím – právě jako foie gras.

Ale ochutnat to musíš?

Samozřejmě, ale jen ty své výtvory. Jinak věřím kuchaři, protože to bych se asi zbláznil, kdybych musel všechno ochutnat!

Kde se vidíš v budoucnu? Máš nějaký kariérní sen – nebo třeba něco úplně jiného?

Najít si klidnější práci a méně stresu! Ale myslím, že v budoucnu to lepší nebude. Vždycky jsem si říkal, že šéfkuchař má víc času, ale ono je to spíš naopak. Normální kuchař si to totiž odvaří a dál už ho to nezajímá, šéfkuchař musí ještě doma vymýšlet recepty na nová menu a podobně. Kontrolovat suroviny a doobjednávat.

Takže co dál?

Šéfkuchaře dělám rok, ještě musím sbírat zkušenosti. Tady v ČR mě práce v jiné restauraci neláká. Nemám asi tu svou vysněnou. Na druhou stranu mě zase láká jet do zahraničí na stáž, ale nerad bych ztratil pozici, kterou jsem si tady vybudoval. On už si z toho, že jsi vařila někde v cizině, na zadek každý nesedne.

Jaký máš názor na českou gastronomii?

Myslím, že to u nás jde neustále dopředu. Panuje zde opravdu veliký boom. Všichni se o vaření zajímají. Je to velký hit. Máme nyní mnohem větší výběr lepších restaurací. Pravdou je, že u nás není příliš těch michelinských, jako je tomu ve světě. Mám totiž pocit, že nás neustále berou za výchoďáky. Myslím, že nás ve světě podceňují. Když jedeme na nějakou soutěž, jsme v takovém středu, nevybočujeme. A to je škoda. Nikdy nepatříme mezi favority.

Musím si věřit. Je to velká výzva a prestiž a já bych chtěl moc postoupit. Porovnávat se s kuchaři od nás i ze světa mě totiž žene obrovsky kupředu.

Tak mezi těmi jsou zřejmě Francouzi!

Vůbec ne! Ti tam ani nejezdí. Jsou příliš hrdí! Oni mají jen jednu svou soutěž, Bocused’Or, která je asi tou úplně nejprestižnější. Vlastně mám sen. Dostat se sem. Bocused’Or se pořádá v Lionu a další se bude konat až v roce 2015. Je to každé dva roky a letos se tam nikdo z Čech nedostal. Vaří se zde jedna ozdobná velká mísa třeba pro 16 lidí a celé to funguje podobně jako Kuchař roku. V soutěži vaří dva lidé, kteří mají svého komiho a 6 hodin na vaření. Komi je pomocník, míchá omáčky, loupe brambory.

A proč tam nejede žádný Čech?

Dříve to bylo propojené s Kuchařem roku, letos poprvé nikoliv. Já pojedu na jinou soutěž. Jmenuje se Global Chef a koná se nyní na podzim. Je to něco podobného, akorát nevaříš mísu, ale tři různé chody. Účastní se kuchaři z celého světa. Letos bude finále v Norsku. Já jdu teprve na předkolo a pak se uvidí. Vybírají jen 8 finalistů. Předkolo pro východ probíhá v Budapešti.

Autor : Michaela Králová

Sdílejte článek
Štítky kuchyně restaurace ořechy soutěž dýně maso kuchař hlavní chod brambor Norbert Niederkofler

Návrhy pro vás

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Sladké

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem Sladké

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu Sladké

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu


Přečtěte si také

Novinky
První česká restaurace získala dvě hvězdy slavného průvodce Michelin Guide. A překvapivě není z Prahy

První česká restaurace získala dvě hvězdy slavného průvodce Michelin Guide. A překvapivě není z Prahy

Sladké
Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Prostřeno!
Prostřeno: Tart s rajčaty a šlehaným sýrem

Prostřeno: Tart s rajčaty a šlehaným sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Cuketový krém s bazalkou a parmezánovými chipsy podle Soni

Prostřeno: Cuketový krém s bazalkou a parmezánovými chipsy podle Soni

Prostřeno!
Prostřeno: Treska s medovo-miso glazurou, orzo na zeleno a fenyklový salát

Prostřeno: Treska s medovo-miso glazurou, orzo na zeleno a fenyklový salát

Prostřeno!
Prostřeno: Fíková galette s pistáciemi a domácím gelato

Prostřeno: Fíková galette s pistáciemi a domácím gelato

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Pavel se obul do Turka: Historkám o půjčování mobilu přátelům nevěřím ANALÝZA: USA bojují samy proti sobě. Pro Evropu je nová strategie „šokujícím budíčkem“ Gang kšeftoval s řidičáky. Za tučnou provizi je prodával komukoliv, i negramotným

prima-zeny

Herečka Míša Pecháčková si vyzkoušela roli modelky. Při focení se cpala řízky Petr Švancara prozradil, jak zvládá rok bez alkoholu: Je mi smutno, ale doporučuju Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali

prima-zoom

Louvre vyřešil zlepšení bezpečnosti Výbuch 11 letadel plných lidí zhatil požár. Pokus o nejstrašnější teroristický útok byl základem pro 11. září Smrt dvou Rusů odhalila tajuplnou sektu. Její členové podstupovali dobrovolnou kastraci

prima-fresh

První česká restaurace získala dvě hvězdy slavného průvodce Michelin Guide. A překvapivě není z Prahy Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

prima-cool

Katniss se vrací do Hunger Games Stane se Kingdom Come 2 nejlepší hrou roku? Sledujte živě herní Oscary, čeští vývojáři mají jedno velké přání Nejhorší start online. Nová marvelovka vydělala půl miliardy a pak už skoro nikoho nezajímala

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Svatá Lucie noci upije. Podle tradice doma neuklízejte, neperte prádlo a buďte hodní Retro vánoční kytky pro štěstí: brambořík, vánoční kaktus a azalka Originální závěsný věnec s vánoční hvězdou: Návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.