návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí ravioli s houbovou omáčkou

Hodnoceno: 2x
2 porce
do 30 minut
Ravioli s houbovou omáčkou
Autor: Kitchen Story Ravioli s houbovou omáčkou
Repertoár houbových receptů si každý rok rozšiřujeme o nové specialitky! Tentokrát můžete vyzkoušet ravioli s houbovou omáčkou, které jsou ta správná volba pro fanoušky krémovosti a vůně lesa. Jaké houbové recepty si připravujete nejčastěji vy?

TIP: Pokud máte doma trochu demi-glace omáčky, můžete do základu houbové omáčky také trochu přidat. Její chuť se více zvýrazní a vaše jídlo nebude mít konkurenci.

Suroviny (2 porce)

Ravioli:

Houbová omáčka:

Postup

  1. Na vál nasypejte hladkou mouku a doprostřed rozklepněte 1 vejce. Lehce osolte a vytvořte těsto na ravioli. Dobře propracujte a nechte 10 minut odležet v lednici.
  2. Rozpalte pánev a rozehřejte na ní máslo. Šalotku, česnek a slaninu nakrájejte nadrobno a orestujte do sklovata.
  3. Lesní houby nakrájejte na menší kousky a přidejte orestovat na pánev. Po pár minutách zalijte smetanou, dochuťte majoránkou, tymiánem, solí a pepřem. Jakmile máte hotovo, odstavte a zakápněte zlehka lanýžovým olejem.
  4. Do rendlíku nalijte vodu, dobře osolte a přiveďte k varu.
  5. U zbylých 4 vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky musí zůstal v celku, aby držely na těstě.
  6. Z těsta vyválejte tenký plát, jak nejtenčí vám to půjde, aby těsto ale stále drželo pohromadě. Pomocí sklenice vykrojte z těsta 8 stejných kusů.
  7. Mašlovačkou všechny potřete z jedné strany po okrajích bílkem a doprostřed 4 kusů těsta opatrně poklaďte žloutky. Ty následně jemně přikryjte zbylými kusy těsta, abyste neporušili žloutky a prsty na okraji obě dvě těsta spojte po celém obvodu. Hotové ravioli dejte do vroucí vody na 3 minuty.
  8. Na talíř naservírujte houby s omáčkou, nahoru poté 2 kusy ravioli a můžete nakonec ještě zakápnout lanýžovým olejem a přidat trochu čerstvých bylinek.

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: ravioli , těstoviny , houby , Hlavní jídla