Ravioli
- vejce 1 + 4 ks na náplň
- hladká mouka 100 g
- sůl
Houbová omáčka
TIP: Pokud máte doma trochu demi-glace omáčky, můžete do základu houbové omáčky také trochu přidat. Její chuť se více zvýrazní a vaše jídlo nebude mít konkurenci.
Postup přípravy
- Na vál nasypejte hladkou mouku a doprostřed rozklepněte 1 vejce. Lehce osolte a vytvořte těsto na ravioli. Dobře propracujte a nechte 10 minut odležet v lednici.
- Rozpalte pánev a rozehřejte na ní máslo. Šalotku, česnek a slaninu nakrájejte nadrobno a orestujte do sklovata.
- Lesní houby nakrájejte na menší kousky a přidejte orestovat na pánev. Po pár minutách zalijte smetanou, dochuťte majoránkou, tymiánem, solí a pepřem. Jakmile máte hotovo, odstavte a zakápněte zlehka lanýžovým olejem.
- Do rendlíku nalijte vodu, dobře osolte a přiveďte k varu.
- U zbylých 4 vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky musí zůstal v celku, aby držely na těstě.
- Z těsta vyválejte tenký plát, jak nejtenčí vám to půjde, aby těsto ale stále drželo pohromadě. Pomocí sklenice vykrojte z těsta 8 stejných kusů.
- Mašlovačkou všechny potřete z jedné strany po okrajích bílkem a doprostřed 4 kusů těsta opatrně poklaďte žloutky. Ty následně jemně přikryjte zbylými kusy těsta, abyste neporušili žloutky a prsty na okraji obě dvě těsta spojte po celém obvodu. Hotové ravioli dejte do vroucí vody na 3 minuty.
- Na talíř naservírujte houby s omáčkou, nahoru poté 2 kusy ravioli a můžete nakonec ještě zakápnout lanýžovým olejem a přidat trochu čerstvých bylinek.