Suroviny
- krůtí prsa 500 g
- mleté hovězí maso 400 g
- krůtí šunka (v celku) 100 g
- tymián 6 snítek
- slanina 50 g
- gorgonzola 100 g
- máslo 1 lžíce
- smetana na vaření 400 ml
- cherry rajčata 8 ks
- špagety 500
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Krůtí prsa naklepejte na tenký plátek, hovězí mleté maso smíchejte s nasekanou slaninou a touto směsí potřete naklepané krůtí maso. Osolte a opepřete, přidejte čerstvý tymián, připravený váleček z krůtí šunky a zarolujte. Takto připravené roládky zabalte do alobalu a pečte v rozpálené troubě na 160 stupňů 35 minut.
- Poté rozpusťte na pánvi máslo, přidejte gorgonzolu, metličkou rozmíchejte v krém a zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a nechte provařit na mírném ohni asi 5 minut.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny, které následně sceďte a odkapané přidejte do gorgonzolové omáčky.
- Roládu po upečení ještě dopečte na pánvi s olejem a cherry rajčaty dozlatova. Roládu podávejte nakrájenou na plátky a dozdobenou opečenými cherry rajčaty společně s těstovinami.