Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou
Pokud se vám nechce péct celou krůtu, jak ji připravil Josef Klíma v show Pečeme podle hvězd, možná se vám bude líbit recept Martina Kincla na luxusní krůtí roládu plněnou mletým masem, kterou podával s těstovinami s výraznou omáčkou z gorgonzoly.
do 1 hodiny
4 porce
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Suroviny (4 porce)
- krůtí prsa 500 g
- mleté maso z hovězí kýty 400 g
- krůtí šunka v celku 100 g
- čerstvý tymián 6 snítek
- Slanina 50 g
- Gorgonzola 100 g
- Máslo 1 lžíce
- smetana na vaření 12% 400 ml
- cherry rajčata 8 ks
- spaghetti 500
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krůtí prsa naklepejte na tenký plátek, hovězí mleté maso smíchejte s nasekanou slaninou a touto směsí potřete naklepané krůtí maso. Osolte a opepřete, přidejte čerstvý tymián, připravený váleček z krůtí šunky a zarolujte. Takto připravené roládky zabalte do alobalu a pečte v rozpálené troubě na 160 stupňů 35 minut.
- Poté rozpusťte na pánvi máslo, přidejte gorgonzolu, metličkou rozmíchejte v krém a zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a nechte provařit na mírném ohni asi 5 minut.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny, které následně sceďte a odkapané přidejte do gorgonzolové omáčky.
- Roládu po upečení ještě dopečte na pánvi s olejem a cherry rajčaty dozlatova. Roládu podávejte nakrájenou na plátky a dozdobenou opečenými cherry rajčaty společně s těstovinami.
Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda
Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 17.10 na Primě.
Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.
V desáté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Josefa a Kryštofa Klímy . S diváky se podělili o recepty na pečenou krůtu a jahodovou bublaninu.
Pečeme podle hvězd – 10.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda