redakce Prima FRESH

Krůtí ptáčky plněné jablky s pečenými špekovými knedlíky

Moje hodnocení
1x

I v Německu jsou oblíbené „španělské“ ptáčky z hovězího masa s kyselou okurkou, byť se jim tu říká prostě roládky. Velkou oblibu v posledních letech doznaly lehčí a jemnější Rouladen z krůtího masa s nápaditou náplní. Stejně nápadité jsou i pečené knedle z trouby.

4 porce
90 minut
německá

Ptáčky

Knedlíky

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, opepřete a z jedné strany potřete hořčicí. Položte plátek slaniny, čtvrtku po délce rozkrojené cibulky a několik tenkých plátků jablka. Stočte a spíchněte párátkem nebo ovažte kuchyňským provázkem.
  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a roládky ze všech stran opečte dozlatova. Do pánve vsypte zbylé plátky jablka, smažte je asi 1 minutu, pak vlijte vývar a jablečnou šťávu a přikryté při mírné teplotě asi 20 minut duste.
  3. Maso vyndejte, šťávu rozmixujte ponorným mixérem, vlijte škrob rozmíchaný v troše studené vody, dobře promíchejte a krátce povařte, až šťáva zhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na knedlíky nakrájejte žemle na asi 1cm kostičky. Také slaninu nakrájejte na drobné kostičky stejně jako cibuli, kterou osmažte ve velké nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle až zesklovatí. K cibuli vmíchejte petrželku a slaninu a ještě chvíli smažte, až se slanina vyškvaří.
  5. Do pánve teď vsypte kostičky pečiva a nechte je také opéci. Směs pak z pánve přesuňte do mísy a nechte trochu vychladnout. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený papírem na pečení.
  6. Vejce rozmíchejte ve smetaně, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový oříšek. Přelijte přes houskovou směs v míse, důkladně promíchejte, ale nehněťte. Je-li třeba, přidejte trochu mléka.
  7. Ze směsi vytvarujte 8 kulatých knedlíků, posaďte je na plech, vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až budou zlatohnědé.

Vyzkoušejte také výborné pečené kuře s máslem a zeleninou podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty