Neplecha na plechu

Křupavé bagety téměř bez práce – ideální pečivo pro všední den

Moje hodnocení
2x

Máte chuť na čerstvé pečivo, ale nechce se vám do složitého pečení? Tyto jednoduché bagety zvládnete levou zadní – nepotřebujete čerstvé droždí ani hnětení. Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti. Odměnou vám bude křupavé a voňavé pečivo, které chutná jako z pekárny. A nejlepší na tom je, že si ho s vámi můžou připravit i děti – a ještě si u toho užijí spoustu zábavy!

4 porce
180 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Mouku, droždí a sůl promíchejte ve velké míse. Poté přilijte vodu a olej a vše promíchejte v těsto, které nemá tvar a není tím pádem kompaktní.
  2. Vše přendejte do jiné mísy, kterou jste předtím dobře vymazali olejem. Utěrkou těsto přikryjte a nechte 30 minut odpočívat. Nyní těsto přeložte, díky čemuž se hezky zpevní. Z jedné strany ho tedy podeberte, natáhněte a přeložte do středu.
  3. Takto pokračujte ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech. Těsto překládejte 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením čtyřikrát.
  4. Pak pomoučete pracovní plochu. Těsto na ni vyklopte a rozdělte na čtyři díly. Každý díl lehce natáhněte a přesuňte buď na plech vystlaný pečicím papírem nebo na plech na bagety.
  5. Zde ho nechte ještě 30 minut odpočívat. Troubu vyhřejte na 200 °C. Bagety vložte do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.

Chcete si upéct další domácí pečivo? Zkuste tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Toustový chléb

Nebo jiné křupavé bagety:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty