archiv Babiččina volba

Rustikální bagety se sýrem

Moje hodnocení
4x

Není nad to upéct si doma vlastní pečivo. Celý byt bude krásně vonět a vy si můžete vychutnat ten slastný pocit zakousnout se do čerstvé křupavé bagetky. Vyzkoušejte tento super recept na pečivo dochucené sýrem podle vaší chuti.

3 porce
120 minut

Suroviny

  • celozrnná špaldová mouka 250 g
  • hladká mouka na kynuté těsto 250 g
  • strouhaný tvrdý sýr 100 g
  • studená voda 375 g
  • krémové balzamiko 25 g
  • čerstvé droždí 12 g
  • sůl 10 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • hrubá mouka na podsypání

Postup přípravy

  1. Vodu nalijte do mísy robotu, přisypte mouku a přidejte balzamiko. Míchejte 3 minuty na pomalou rychlost.
  2. Přidejte rozdrobené droždí a míchejte na nejvyšší rychlost dalších 7 minut.
  3. Na závěr přisypte sýr, sůl a vlijte olivový olej. Na vysokou rychlost míchejte ještě 3 minuty.
  4. Hotové těsto nechte 3 hodiny kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 3 části a na pomoučené ploše vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy těsta přetočíte do spirály.
  6. Než vložíte bagety do trouby, postříkejte stěny trouby vodou, aby uvnitř vznikla pára.
  7. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 2 minuty v troubě předehřáté na 250 °C, poté snižte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlatova asi 20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Babiččina volba


Přečtěte si také

Recepty