Rustikální bagety se sýrem
Zdroj: archiv Babiččina volba
Rustikální bagety se sýrem
Zdroj:
archiv Babiččina volba
Postup přípravy
-
Vodu nalijte do mísy robotu, přisypte mouku a přidejte balzamiko. Míchejte 3 minuty na pomalou rychlost.
-
Přidejte rozdrobené droždí a míchejte na nejvyšší rychlost dalších 7 minut.
-
Na závěr přisypte sýr, sůl a vlijte olivový olej. Na vysokou rychlost míchejte ještě 3 minuty.
-
Hotové těsto nechte 3 hodiny kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 3 části a na pomoučené ploše vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy těsta přetočíte do spirály.
-
Než vložíte bagety do trouby, postříkejte stěny trouby vodou, aby uvnitř vznikla pára.
-
Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 2 minuty v troubě předehřáté na 250 °C, poté snižte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlatova asi 20 minut.
Rustikální bagety se sýrem 2
Zdroj: archiv Babiččina volba
Rustikální bagety se sýrem 2
Zdroj:
archiv Babiččina volba