zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jemný česnekový krém s hříbky
Spouštím video za 5s.

Jemný česnekový krém s hříbky

Hodnoceno: 4x
Jsme národ houbařů a pokrmy z lesních hub jsou velmi oblíbené. Zkuste tentokrát klasickou bramboračku zaměnit za luxusní krémovou polévku z pečeného česneku a brambor s jemnou chutí hříbků.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Stroužky česneku nahrubo pokrájejte a zvolna opečte na olivovém oleji spolu s bobkovým listem, hřebíčkem a lístky tymiánu a majoránky, jen aby česnek zesklovatěl, ale nezhnědl. Směs se rozvoní a mírně opeče – pak ji zalijte ohřátým zeleninovým vývarem.
  2. Oloupané brambory pokrájejte na větší kostky a přidejte je do polévky. Nechte vařit cca 15 minut, tj. dokud brambory nebudou měkké (raději ochutnejte, některým to trvá déle, a v krému nechcete cítit chuť nedovařených brambor).
  3. Mezitím čerstvé houby nakrájejte na plátky a opečte před dokončením polévky na lžíci olivového oleje. Sušené houby namočte v malém kastrůlku v troše vody (stačí jen tak, aby byly potopené) a povařte je cca 10 minut.
  4. Když jsou brambory měkké, vyjměte bylinky a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Do rozmixované polévky vmíchejte smetanu, opečené houby (pár si jich nechte na ozdobu) nebo vařené i s vodou ve které se vařily, ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete a ochuťte muškátovým květem. Znovu polévku přiveďte k varu a vypněte ji.
  5. Polévku posypte čerstvými lísky tymiánu a majoránky na talířích a ozdobte troškou olivového oleje.

Jemný česnekový krém s hříbky  Foto: Jemný česnekový krém s hříbky; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha vychází začátkem listopadu 2016.

reklama

Sledujte celou epizodu