Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládový dortík

Čkoládový dortík z La Maler
Čkoládový dortík z La Maler
O recept na výtečný dezert z pravé čokolády se s námi podělil Alois Pytloun, šéfkuchař pražské restaurace La Maler. Z uvedeného množství surovin připravíte sedm porcí.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na videu výše sledujte přípravu sladké tečky pěkně krok za krokem.

Na sedm dortíků budete potřebovat: 

50 g moučkového cukru
3 žloutky
3 bílky na sníh
300 g 70% čokolády
100 g másla
30 g hladké mouky
tuk ve spreji nebo trochu másla na vymazání formiček
balení kvalitní vanilkové zmrzliny
moučkový cukr na posypání
ovocnou přízdobu dle sezony či možností (jahoda, kumquat, karambola, physalis...)

Postup:

Z moučkového cukru, žloutků, hladké mouky, roztavené čokolády (spolu s máslem rozehřejeme v mikrovlnné troubě) a sněhu umíchejte řídké těsto. To rozdělte do předem vymazaných formiček a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C. Dortíky se pečou cca 12 minut.

 Připomeňte si návštěvu Zdeňka Pohlreicha v La Maler. Vše o pořadu Už dost, šéfe! najdete TADY

Už dost, šéfe! - 3. díl - Obrázek 5

Alois Pytloun z La Maler

Kamera: Jan Kundera

Související témata: Už dot , šéfe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama