Suroviny
- hovězí maso (nejlépe s kostí)
- brambory
- mrkev 2
- cibule 1
- zelí 1/3 hlávky
- červená řepa
- rajčatový protlak 750 ml
- bobkový list
- citrony
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve je potřeba uvařit vývar. Jakmile je vývar hotový, nakrájíme zelí a přidáme ho do hrnce. Poté přidáme nakrájené brambory. Následuje mrkev s cibulí.
- Červenou řepu nastrouháme, lehce ji osmažíme na pánvi a zakapeme citronovou šťávou, aby si boršč zachoval svou červenou barvu.
- Když je zelenina v hrnci měkká, přidáme nakonec řepu a počkáme, až změkne. Hotový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Autor receptu: Elena Šarifová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!