redakce Prima FRESH

Jahodové knedlíky z celozrnné špaldové mouky a tvarohu – letní klasika oslazená sirupem

Moje hodnocení
1x

Máme pro vás další recept od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta! Tentokrát to jsou oblíbené jahodové knedlíky, ale z celozrnné špaldové mouky, tvarohu a doslazené čekankovým sirupem. Když už máme tu jahodovou sezónu, měli byste je vyzkoušet.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Do mísy dejte měkký tvaroh, vejce, mouku a špetku soli. Míchejte, dokud nevznikne měkké, ale kompaktní těsto. V případě potřeby přisypte mouku po lžících.
  2. Poté si připravte jahody, které zbavte stopek a omyjte nebo otřete od nečistot.
  3. Z těsta vytvořte váleček o průměru asi 3 cm, nakrájejte ho na 2cm dílky a z každého vytvarujte placičku. Na každou placičku položte jahodu a pečlivě zabalte do knedlíku.
  4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli. Knedlíky vařte ve vroucí vodě přibližně 7 minut, dokud nevyplavou. Mezitím si nastrouhejte tvrdý tvaroh, rozehřejte přepuštěné máslo a připravte čekankový sirup na dochucení.
  5. Hotové knedlíky podávejte přelité máslem, posypané nastrouhaným tvarohem a zakápnuté trochou sirupu podle chuti.

Klasické tvarohové knedlíky si můžete připravit i podle našeho videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové

Nebo se podívejte na další sladké knedlíky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty