Suroviny
- měkký tvaroh (v alobalu) 500 g
- vejce (velikost M) 1 ks
- celozrnná špaldová mouka (hrubá) 150 g
- sůl 1 špetka
- jahody
- tvrdý tvaroh 200 g
- máslo (rozpuštěné)
- čekankový sirup (např. 4SLIM)
Postup přípravy:
- Do mísy dejte měkký tvaroh, vejce, mouku a špetku soli. Míchejte, dokud nevznikne měkké, ale kompaktní těsto. V případě potřeby přisypte mouku po lžících.
- Poté si připravte jahody, které zbavte stopek a omyjte nebo otřete od nečistot.
- Z těsta vytvořte váleček o průměru asi 3 cm, nakrájejte ho na 2cm dílky a z každého vytvarujte placičku. Na každou placičku položte jahodu a pečlivě zabalte do knedlíku.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli. Knedlíky vařte ve vroucí vodě přibližně 7 minut, dokud nevyplavou. Mezitím si nastrouhejte tvrdý tvaroh, rozehřejte přepuštěné máslo a připravte čekankový sirup na dochucení.
- Hotové knedlíky podávejte přelité máslem, posypané nastrouhaným tvarohem a zakápnuté trochou sirupu podle chuti.

Jahodové knedlíky z celozrnné špaldové mouky a tvarohu letní klasika oslazená sirupem Zdroj: se souhlasem Betty&Vojty
Klasické tvarohové knedlíky si můžete připravit i podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové
Nebo se podívejte na další sladké knedlíky: