Miškovy ovocné knedlíčky z tvarohového těsta

Moje hodnocení
5x

Miška tuhle dobrůtku nejraději připravuje s omáčkou z lesních jahod. Dnes své vyhlášené knedlíčky ukoulel tak mňamózně, že se všechna zvířátka z lesa olizují i za ušima!

3 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce prošlehej vejce s tvarohem a špetkou soli. Postupně přisypávej mouku a zapracovávej ji do těsta. Mělo by zůstat lehce lepivé, možná nepoužiješ všechnu mouku.
  2. Dej vařit velký hrnec plný vody. Pomocí dvou lžic tvaruj knedlíčky, opatrně je vkládej do vroucí vody a vař je asi 5 minut, až vyplavou na hladinu. Z těsta můžeš válet i malé knedlíčkové kuličky.
  3. Jahody překroj na polovinu a dej je do malého hrnce. Přidej k nim tři lžíce vody a cukr a promíchej. Část máty nasekej a přidej k jahodám. Můžeš je i trochu rozmačkat.
  4. Když se jahodová omáčka začne vařit, přidej škrob rozmíchaný v jedné lžíci vody a ještě pár minut společně povař.
  5. Do talířků nalij naběračku omáčky, přidej pár knedlíčků. Navrch posyp nasekanými oříšky a ozdob čerstvou mátou.

PRIMA TIP: Knedlíčky skvěle chutnají i s meruňkovou nebo s borůvkovou omáčkou, kterou připravíš stejným způsobe z meruněk a borůvek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty