Houbové carpaccio z pravých hřibů

Moje hodnocení
4x

Pokud se vám v lese podaří najít pěkný pevný hřib smrkový alias pravák, můžete vyzkoušet tradiční italský recept na hřibové carpaccio. Bílý hřib má zasyrova velmi jemnou chuť a křupavou strukturu, která díky citronové šťávě mírně zkřehne. Geniální podzimní předkrm...

1 porce
10 minut

Postup přípravy

  1. Pevný čerstvý hřib smrkový očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozložte je v jedné vrstvě na mělký talíř a pokapejte citronem.
  2. Nechte pár minut odležet, díky kyselé šťávě houba trochu změkne.
  3. Poté zakapejte dobrým olivovým olejem, dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
  4. Navrch nastrouhejte škrabkou hoblinky parmazánu a dozdobte hladkolistou petrželí.

PRIMA TIP: Počítejte asi jeden středně velký hřib na osobu a porci. Pokud máte bio citron, můžete na houby nastrouhat i trochu citronové kůry.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty