Suroviny
- hruška 2 ks
- Grana Padano 30 g
- citronová šťáva
- rukola hrst
- pekanové ořechy hrst
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků) 1 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve si na suché pánvi opražte pekanové ořechy, dostanou tak lepší oříškovou chuť.
- Na prkýnku nakrájejte hrušky na velmi tenké plátky. Opatrně je rozložte na široký talíř a ihned hrušky pokapejte citronovou šťávou.
- Pak si škrabkou nakrájejte sýr na tenké plátky - hoblinky, které navršte na pocitronované hrušky. Poté posypte rukolou a opraženými ořechy.
- Nakonec hruškové carpaccio pokapejte olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků.