Cuketové bramboráky s ragú z čočky beluga a dipem z tvarohu a červené řepy

Moje hodnocení
1x

V pražské obědové restauraci Jídlovice najdete na denním menu velmi kreativní a výborná jídla. Kromě české i světové klasiky se šéfkuchař Jirka Kotous nebojí povolit uzdu fantazii a vytváří pokrmy, které vás dokážou překvapit. Třeba toto krásné vegetariánské jídlo s cuketovým bramborákem, drobnozrnnou čočkou a barevným dipem.

4 porce
60 minut

Cuketové placky

Čočka

Dip

Postup přípravy

  1. Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, lehce nasolte a po 5 minutách vymačkejte přebytečnou šťávu. Přidejte k nim všechny další suroviny potřebné na placky, důkladně promíchejte a dle potřeby dochuťte solí.
  2. Na středně rozpálené pánvi s olejem smažte malé cuketové placky z obou stran dozlatova.
  3. Mrkev, celer a cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je dozlatova v hrnci na troše oleje. Poté přidejte nasekaný česnek, drcená rajčata, nasekané bylinky, krátce provařte a přidejte na skus uvařenou čočku beluga. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  4. Tvaroh smíchejte s rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou, nahrubo nastrouhanou červenou řepou a dle potřeby dochuťte solí.

Barevné a lahodné vaření

Oslavte s námi barvy a chutě kuchyní z celého světa (tu českou nevyjímaje) zajímavými recepty z pražských Jídlovic.

V moderní obědové restauraci Jídlovice můžete denně ochutnat jak speciality ze světové kuchyně, tak oblíbená česká jídla šéfkuchaře Jirky Kotouse. „Zapomeňte na předsudky, dobré jídlo stojí především na kvalitních surovinách. Špičková gastronomie nevzniká ze složitostí, stačí mít radost z vaření a užívat si celý proces od nákupu až po servírování. Stejně jako v životě nebojte se ani při vaření zkoušet nové chutě a postupy.“

Připravte jednoduché cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jídlovice


Přečtěte si také

Recepty