Cuketové placky
Čočka
- čočka (beluga) 300 g
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- krájená rajčata 200 g
- tymián 2 snítky
- rozmarýn 2 snítky
Dip
- tučný tvaroh 250 g
- červená řepa (uvařená, nejlépe v sous vide) 150 g
- sójová omáčka (nejlépe Kikkoman) 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
Postup přípravy
- Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, lehce nasolte a po 5 minutách vymačkejte přebytečnou šťávu. Přidejte k nim všechny další suroviny potřebné na placky, důkladně promíchejte a dle potřeby dochuťte solí.
- Na středně rozpálené pánvi s olejem smažte malé cuketové placky z obou stran dozlatova.
- Mrkev, celer a cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je dozlatova v hrnci na troše oleje. Poté přidejte nasekaný česnek, drcená rajčata, nasekané bylinky, krátce provařte a přidejte na skus uvařenou čočku beluga. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Tvaroh smíchejte s rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou, nahrubo nastrouhanou červenou řepou a dle potřeby dochuťte solí.
Cuketové bramboráky s ragú z čočky beluga a dipem z tvarohu a červené řepy Zdroj: Jídlovice
Barevné a lahodné vaření
Oslavte s námi barvy a chutě kuchyní z celého světa (tu českou nevyjímaje) zajímavými recepty z pražských Jídlovic.
V moderní obědové restauraci Jídlovice můžete denně ochutnat jak speciality ze světové kuchyně, tak oblíbená česká jídla šéfkuchaře Jirky Kotouse. „Zapomeňte na předsudky, dobré jídlo stojí především na kvalitních surovinách. Špičková gastronomie nevzniká ze složitostí, stačí mít radost z vaření a užívat si celý proces od nákupu až po servírování. Stejně jako v životě nebojte se ani při vaření zkoušet nové chutě a postupy.“
Obědová restaurace Jídlovice Zdroj: Jídlovice
Připravte jednoduché cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE