Salát
- celer 1/2 ks
- jablka (zelená) 1 ks
- žloutek (vařený) 1 ks
- zakysaná smetana 40 g
- majonéza 20 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- granátové jablko (na ozdobu)
Krekry
- chia semínka 100 g
- slunečnicová semínka 100 g
- dýňová semínka 100 g
- kešu (natural, nahrubo nasekané) 100 g
- pistácie (natural, nahrubo nasekané) 100 g
- olivový olej 60 g
- med 30 g
- bílek 2 ks
- sůl
Postup přípravy
- Salát: Celer nakrájejte na tenké nudličky julliene a krátce je spařte. Jablko nakrájejte taktéž na tenké nudličky. Smíchejte s celerem, přidejte zakysanou smetanu, majonézu a rozdrobený žloutek. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Krekry: Promíchejte olej s medem. Přidejte sypké suroviny. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do směsi. Plech vyložte pečicím papírem. Směs rozprostřete na plech v tenké vrstvě. Sušte v troubě při 140 stupních po dobu 45 minut dozlatova.
- Po vychladnutí nalámejte na kousky, navrch naneste celerový salát a ozdobte kouskem jablka a semínky z granátového jablka.