Suroviny
- celer (menší ) 1/2 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- jablka (kyselejší) 2 ks
- hroznové víno 1 hrst kuliček
- bílý jogurt 150 g
- majonéza (nebo zakysaná smetana) 1 vrchovatá lžíce
- vlašské ořechy
- citronová šťáva z 1 citronu
- cukr
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Oloupaný kořenový celer a jablka nakrájejte na tenké proužky julienne, řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, hroznové víno rozpulte a vše smíchejte s nasucho opraženými vlašskými ořechy.
- Vše přelijte zálivkou, kterou připravíte spojením jogurtu, majonézy, šťávou z citronu dle vaší chuti a dále dolaďte solí, cukrem a pepřem.
- Salát můžete dozdobit lístky natě z řapíkatého celeru.
PRIMA TIP: Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Seznam míst, které bio zeleninu nabízejí, najdete na stránkách kamprobio.cz nebo lovime.bio. Pokud však zrovna nemáte cestu přímo na ekofarmu, navštivte farmářské trhy či supermarket.