Osvěžující celerový salát Waldorf s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
24x

Salát, který nechá vyniknout příjemně kořenité chuti celeru, vznikl už na konci 19. století v kuchyni hotelu Waldorf v New Yorku. Kořenový celer se v něm snoubí s křupavým řapíkatým celerem, nakyslým jablkem a vlašskými ořechy.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupaný kořenový celer a jablka nakrájejte na tenké proužky julienne, řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, hroznové víno rozpulte a vše smíchejte s nasucho opraženými vlašskými ořechy.
  2. Vše přelijte zálivkou, kterou připravíte spojením jogurtu, majonézy, šťávou z citronu dle vaší chuti a dále dolaďte solí, cukrem a pepřem.
  3. Salát můžete dozdobit lístky natě z řapíkatého celeru.

PRIMA TIP: Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Seznam míst, které bio zeleninu nabízejí, najdete na stránkách kamprobio.cz nebo lovime.bio. Pokud však zrovna nemáte cestu přímo na ekofarmu, navštivte farmářské trhy či supermarket.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů