Osvěžující celerový salát Waldorf s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
12x

Salát, který nechá vyniknout příjemně kořenité chuti celeru, vznikl už na konci 19. století v kuchyni hotelu Waldorf v New Yorku. Kořenový celer se v něm snoubí s křupavým řapíkatým celerem, nakyslým jablkem a vlašskými ořechy.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupaný kořenový celer a jablka nakrájejte na tenké proužky julienne, řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, hroznové víno rozpulte a vše smíchejte s nasucho opraženými vlašskými ořechy.
  2. Vše přelijte zálivkou, kterou připravíte spojením jogurtu, majonézy, šťávou z citronu dle vaší chuti a dále dolaďte solí, cukrem a pepřem.
  3. Salát můžete dozdobit lístky natě z řapíkatého celeru.

PRIMA TIP: Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Seznam míst, které bio zeleninu nabízejí, najdete na stránkách kamprobio.cz nebo lovime.bio. Pokud však zrovna nemáte cestu přímo na ekofarmu, navštivte farmářské trhy či supermarket.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty