Vejce z Barmy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vejce z Barmy  Foto:
Vejce z Barmy
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

V zajímavém „orientálním“ receptu jsou vejce uvařená natvrdo, usmažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké a rychlé bezmasé jídlo.

Článek

18 nápadů jak použít vejce natvrdo Foto:

18 nápadů, jak použít vejce natvrdo

Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Suroviny
šalotky 4 ks
arašídový olej na smažení
mletá kurkuma 1 špetka
vejce uvařená natvrdo 4 ks
česnek, rozdrcený 4 stroužky
červená chilli paprička (nejlépe druh ptačí oko) 1 ks
zelené chilli papričky nakrájené na proužky 4 ks
rajčata nakrájená nadrobno 4 ks
rybí omáčka 1 lžíce
K podávání:
jasmínová rýže
čerstvý koriandr
Postup
1

Šalotky rozmixujte na jemnou pastu a dejte je stranou.

2

Hlubší pánev nebo kastrol naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, až se rozvoní. Vložte vejce a osmažte je dozlatova. Osušte je na papírovém ubrousku, překrojte napůl.

3

Olej z pánve slijte, asi dvě lžíce ponechte. Osmažte v něm rozmixované šalotky, česnek a chilli papričku, trvá to asi 1 minutu. Přidejte rajčata a trochu vody. Vařte za promíchávání 8 minut. Vmíchejte rybí omáčku a proužky zelených chilli papriček. Dochuťte solí.

4

Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.

Vejce z Barmy  Foto: Vejce z Barmy; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!

Videa

reklama

reklama