Sekaná s dýní

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Sekaná s dýní  Foto:
Sekaná s dýní
Foto: kuchařka Jíme zdravě

Sekaná je velmi vděčné jídlo. Stačí dobré mleté maso, pár dalších přísad a jednoduše nakrmíte spoustu lidí. Zkuste tentokrát k masu přidat i trochu zeleniny a dýňové pyré, které pokrmu dodá nejen barvu, ale i chuť a šťavnatost.

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)
Suroviny
ječné vločky 170 g
šalotka 2 ks
mrkev 2 ks
pórek 1/2 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 1 lžíce
dýňové pyré (viz PRIMA TIP) 300 g
mleté hovězí maso 600 g
vejce 1 ks
sušený tymián 2 lžičky
pálivá paprika 1 lžička
tamari 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Šalotky, mrkev, pórek a česnek nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru (vše očištěné). V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmixovanou zeleninu a 10 minut restujte.

2

Vločky ve větší míse smíchejte s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou a masem a následně přidejte vejce, tymián, papriku, tamari, sůl a pepř.

3

Vypracujte těsto, které dejte do formy na sekanou vyložené pečicím papírem.

4

Sekanou pečte při 170–180 °C 50–60 minut.

PRIMA TIP: Recept na dýňové pyré

500 g oloupané dýně nakrájejte na kostičky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Dýni pečte při 170–180 °C cca 80 minut. Nechte vychladnout, dýni potom rozmixujte na hladké pyré.

Sekaná s dýní  Foto: Sekaná s dýní; foto: kuchařka Jíme zdravě

Jíme zdravě

Jíme zdravě Foto:

V této kuchařce najdete 120 originálních receptů, které vás hravě přesvědčí o tom, že jde vařit zdravě, jednoduše a tak, aby to chutnalo celé rodině.. Recepty jsou v knize řazené do kategorií podle druhu jídla – snídaně, polévky, obědy, saláty, pomazánky a tak dále. U každého najdete kromě postupu také nutriční hodnoty a tipy, čím jídlo ozvláštnit. Květáková pizza, sekaná s dýňovým pyré, celozrnné piškoty… škála jídel v této kuchařce je nepřeberná. A až narazíte na zdravější varianty medovníku nebo brownies, budete se olizovat i za ušima. Kniha potěší jak úplné začátečníky, kteří s vařením teprve začínají a potřebují pomocnou ruku, tak zkušené kuchařky a kuchaře, hledající originální, zdravé a hlavně rychlé recepty pro celou rodinu.

O autorech: Jsou tři, je jim v průměru jedenadvacet a připravují recepty, které nadšeně sdílí a vaří statisíce lidí. Jejich mobilní aplikaci Fitrecepty používá přes čtvrt milionu uživatelů, obrovský úspěch má i facebooková stránka Jíme zdravě. Teď se rozhodli, že vystoupí z online světa a vydají tištěnou kuchařku. Nutno říct, že odvaha jim nechybí. Celou knihu si totiž produkovali sami – od začátku až do konce.

Objednat si ji s dopravou zdarma můžete ZDE.

Videa

reklama

reklama