Paella s dýní a kuřecími stehýnky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Paella s dýní a kuřecími stehýnky Foto:
Paella s dýní a kuřecími stehýnky
Foto: kuchařka Dokonalá dýně

Španělská paella má mnoho podob a připravuje se z různých druhů masa. Obvyklé jsou mořské plody, kuře nebo králík a často i jejich kombinace. V menším množství a v domácím provedení si můžete přípravu zjednodušit a stejně vykouzlíte báječné jídlo. Zkuste to tentokrát s dýní, hráškem a paprikou.

Článek

Nejlepší recepty na kuřecí stehna Foto:

22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Suroviny
dýně, např. turecký turban nebo máslová 500 g
velká červená cibule 1 ks
česnek 2 větší stroužky
paprika 1 ks
anglická slanina v celku 100 g
menší kuřecí stehýnka 6 ks
rýže na rizoto (kulatozrnná) 250 g
uzená mletá paprika 1 vrchovatá lžička
bílé víno 100 ml
slepičí vývar 750 ml
mražený hrášek 100 g
hladkolistá petržel 1 menší svazek
bio citron 1 ks
olivový olej na smažení
Postup
1

Z dýně odstraňte semena, oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na kostičky 3 × 3 cm. Oloupejte cibuli a nadrobno nakrájejte. Papriku omyjte, očistěte a také nakrájejte na malé kostičky. Oloupaný česnek pokrájejte na plátky, slaninu na kostičky. Omyjte a osušte kuřecí stehna.

2

V nízkém pekáčku nebo v pánvi s pokličkou zahřejte trochu oleje. Ze všech stran na něm dozlatova osmahněte kuřecí stehna a opět vyndejte. V horkém tuku nechte zesklovatět slaninu, pak přidejte zeleninu a krátce orestujte.

3

Vmíchejte rýži a mletou papriku, podlijte bílým vínem a slepičím vývarem.

4

Zpátky vraťte kuřecí stehna a směs přiveďte k varu. Snižte teplotu, zakryjte pokličkou a přibližně 20 minut zlehka vařte. Asi 5 minut před koncem této doby vmíchejte hrášek.

Dokonalá dýně Foto: Dokonalá dýně

Anna Walzová

Dýně získává stále větší oblibu i v našich zeměpisných šířkách, ale dýňová polévka nebo pečená dýně ve směsi zeleniny už začíná nudit. Naštěstí přichází Anna Walzová se svojí kuchařkou Dokonalá dýně, ve které představuje zajímavé recepty z této oranžové krásky na celý rok. Můžete z ní upéct chleba, nebo dezert, připravit mnohachodový oběd i si odpočinout při kávě. S dýní nuda rozhodně nehrozí.

Vydalo nakladatelství Esence.

Videa

reklama

reklama