Kuře po asijsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře po asijsku Foto:
Kuře po asijsku
Foto: Gurmet

Asijská kuchyně momentálně „frčí“. Ochutnejte tedy, jak její pikantnost umí odpíchnout chuť jemného kuřecího masa!

Suroviny
kuře v bio kvalitě (asi 1,5 kg) 1 ks
sezamová semínka 1 hrst
nasekané lístky koriandru 1 hrst
limetka k podávání 1 ks
Marináda:
sladká sójová omáčka 4 lžíce
chilli omáčka 1 lžíce
kokosové mléko 4 lžíce
kousek zázvoru (nastrouhaného)
šťáva z 1/2 pomeranče
prolisovaný česnek 2 stroužky
skořice 1 špetka
mletý badyán 1 špetka
semínka fenyklu 1 špetka
mletý hřebíček 1 špetka
sůl
mletý pepř
Postup
1

Kuře rozdělte na osm částí a potřete je marinádou smíchanou z uvedených surovin, posypte sezamovými semínky a pečte na plechu pokrytém pečicím papírem asi 35 minut při 190 °C.

2

Kuře by mělo být hodně opečené a křupavé. Podávejte ho s rýží (nejlépe basmati nebo jasmínovou), posypané koriandrem a zakápnuté limetkovou šťávou.

Gurmet - květen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama