Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou Foto:
Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou
Foto: Vlado Kníž

Domácí zmrzlina je prostě nejlepší. A to ví i Zdeněk Pohlreich, a proto vás naučí ji připravovat. A jako bonus vám ukáže, jak na domácí čokoládové sušenky.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
Na zmrzlinu:
mléko 500 ml
Salko 250 ml
instatní káva
kávový likér
Na sušenky:
čokoládové čočky
třtinový cukr muscovado 75 g
máslo 115 g
vejce 1 ks
prášek do pečiva
Postup
1

Žloutky ušlehejte s cukrem. V kastrolu ohřejte mléko, přidejte smetanu a kávu. Žloutky zalijte trochou horkého mléka, aby nebyly syrové, promíchejte a pak vše vraťte zpátky do hrnce.

2

Za stálého míchání zavařte do zhoustnutí a vmíchejte glukózu. Pak přidejte kávový likér a Salko a směs nalijte do zmrzlinového přístroje.

3

Mezitím si připravte čokoládové sušenky: do mixéru vložte máslo a třtinový cukr a nechte vyšlehat. Pak přidejte vejce a spojte. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva a bílý cukr.

4

Vypracujte těsto a na závěr vmíchejte čokoládovou čočku. Z těsta vypracujte váleček, nechte odpočinout v lednici, pak nakrájejte na kolečka a vložte na 7 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

5

Zmrzlinu před servírováním vložte na chvíli do lednice, aby trochu změkla. Pak pomocí lžíce nandejte do sklenic a ozdobte upečenou sušenkou.

Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou Foto: Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou, foto: Vlado Kníž

Vařte spolu se šéfem:

Videa

reklama

reklama