Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Instantní káva

Instantní káva (Primární fotografie)
Instantní káva (Primární fotografie)
Instantní káva byla poprvé představena na panamerické výstavě v Buffalu japonsko-americkým chemikem Satori Kato. Kolem roku 1910 dostal patent na ...
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Instantní káva byla poprvé představena na panamerické výstavě v Buffalu japonsko-americkým chemikem Satori Kato. Kolem roku 1910 dostal patent na výrobu instantní kávy George Constant Washington, jehož káva se uplatnila především u vojáků na frontě. Oblíbenou a chutnější kávu vyráběla od roku 1938 firma Nestlé. Na trh začala pronikat až v 50. letech 20. století díky výrobě procesem sušení mrazem, při němž si zachovává své typické aroma. Šálek instantní kávy je rychle a snadno připraven, bez složitého vaření, protože to již proběhlo v závodě. Rozpustná káva se vyrábí sušením vyextrahovaných (vyluhovaných) mletých pražených zrn kávovníku. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 100 °C) rychle zchladí na pouhé 4 °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Následuje další zpracovatelský úkon, a tím je sušení. Kávové společnosti vaří milióny šálků kávy denně, aby vyrobily instantní kávu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama