Italská orzo polévka s rajčaty a špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem Foto:
Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem
Foto: All

Tato polévka je to pravé pro vegetariány. Díky těstovinové rýži orzo navíc skvěle zasytí!

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule, nakrájená 1 a 1/2 hrnku
mrkev nakrájená na centimetrová kolečka 1 a 1/4 hrnku
celer 1 hrnek
pečený česnek 6 stroužků
zeleninový vývar 6 a 1/2 hrnku
2 plechovky krájených rajčat cca 400 g
pesto 1 a 1/2 lžíce
orzo: těstovinová rýže 1 a 1/2 hrnku
sušený tymián 1/2 lžičky
směs italských bylinek 1/2 lžičky
oregano 1/2 lžičky
baby špenát 3 hrnky
sůl a pepř
Postup
1

V hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Přidejte cibuli a restujte asi 4–5 minut, dokud nebude dostatečně měkká.

2

Přidejte mrkev, celer, pečený česnek a restujte další 3 minuty. Přilijte vývar společně s rajčaty, pestem, orzem, kořením a promíchejte. Snižte teplotu na střední plamen a nechejte orzo těstoviny uvařit al dente (cca 10 minut, ale rozhodně průběžně kontrolujte a promíchávejte).

3

Těsně před podáváním přidejte špenát a vařte další minutu. Dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Recept

Pečený česnek Foto:

Pečený česnek

Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Upečte si česnek !

Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem 2 Foto:

Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem; foto: littlespicejar.com

Videa

reklama

reklama