Francouzská cibulačka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Francouzská cibulačka Foto:
Francouzská cibulačka
Foto: archiv Prima

Další lahůdka přímo z Paříže od šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát francouzská klasika v podobě cibulačky.

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny
cibule 4 ks
šampaňské 1 dcl
drůbeží vývar 2 dcl
plátkový sýr
strouhaný sýr
tymián
pažitka
Postup
1

V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte šampaňským a drůbežím vývarem.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.

3

Polévku nandejte do misek, přidejte krutony, pak plátek sýra a navrch posypte sýrem strouhaným.

4

Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct dozlatova. Potom posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.

Francouzská cibulačka Foto:

Francouzská cibulačka Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama