Cheesecake s vaječným koňakem

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Cheesecake s vaječným koňakem Foto:
Cheesecake s vaječným koňakem
Foto: All

Něco pro milovníky vaječného koňaku! Společně s krémovým sýrem je skvělým dezertem pro víkendové mlsání.

Suroviny
Krusta:
nadrcené grahamové krekry 1 hrnek
cukr 2 lžíce
máslo, rozpuštěné 3 lžíce
Náplň:
krémový sýr (Philadelphia, Buko) 690 g
cukr 1 hrnek
hladká mouka 3 lžíce
vejce 2 ks
vaječný koňak 3/4 hrnku
rumové aroma 1/2 lžičky
špetka mletého muškátového oříšku
špetka soli
Postup
1

Předehřejte troubu na 160 °C.

2

Vymažte dortovou formu, průměr 22 cm. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem), lépe se s dortem manipuluje.

3

V malé míse smíchejte nadrcené grahamové krekry, cukr a máslo. Vtlačte na dno dortové formy.

4

Pečte asi 10 minut, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout (troubu nechte běžet).

5

Ve velké míse smíchejte krémový sýr, cukr, mouku a vytvořte hladké těsto. Přidejte postupně vejce.

6

Vmíchejte koňak, muškátový oříšek a sůl. Směs přelijte přes upečenou krustu.

7

Připravte si velkou pečicí formu (takovou, do které se vejde vámi vybraná dortová forma) a nalijte do ní 2,5 cm horké vody. Dortovou formu vložte do pečicí a pečte asi 45–50 minut, dokud se střed nezpevní.

8

Vyndejte z vodní lázně a nechejte vychladnout. Poté cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin.

Cheesecake s vaječným koňakem 2 Foto: Cheesecake s vaječným koňakem; foto: bakingbeauty.net

Videa

reklama

reklama