Na trhané vepřové maso
- vepřová krkovice 800 g
- sójová omáčka 3 PL
- rybí omáčka 2 PL
- ústřicová omáčka 1 PL
- rajčatový protlak 2 PL
- uzená paprika 1 ML
- sladká paprika 1 ML
- olej 2 PL
- voda (nebo vývar) 200 ml
- sůl
- pepř
Na domácí bulky
- hladká mouka 250 g
- vlažné mléko 150 ml
- droždí 10 g
- cukr 1 ML
- sůl 1/2 ML
- máslo 1 PL
- vejce (na potření) 1
- sezamová semínka
Postup
Příprava trhaného masa
- Krkovici osolíme, opepřeme a potřeme směsí uzené a sladké papriky. V hrnci rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, ústřicovou omáčku (pokud používáte) a rajčatový protlak.
- Zalijeme 200 ml vody nebo vývaru. Přiklopíme a dusíme na mírném ohni 2,5–3 hodiny, dokud maso nebude měkké a nebude se snadno trhat vidličkou.
- Po uvaření maso natrháme vidličkou a promícháme s omáčkou.
Domácí bulky
- Droždí rozmícháme s cukrem a vlažným mlékem, necháme 10 minut aktivovat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté 1 hodinu.
- Vytvarujeme bulky, přendáme na plech a necháme ještě 20 minut dokynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme 15 minut na 180 °C.
Domácí hranolky
- Brambory nakrájíme na hranolky a namočíme do studené vody na 30 minut (zbaví se škrobu a budou křupavější). Osušíme, promícháme s olejem a kořením. Pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut, dokud nezezlátnou, nebo smažíme ve fritéze.
- Servírujeme s oblíbenou omáčkou, například česnekovou majonézou nebo sladkou chilli omáčkou.
Autor receptu: Jan Brabec
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!