Korpus
- čokoládové sušenky 200 g
- máslo 100 g
Náplň
- vejce 2 ks
- plnotučné mléko 150 ml
- zakysaná smetana 200 g
- odtučněný tvaroh 1 kg
- cukr krupice 200 g
- vanilkový pudink v prášku 2 sáčky
- crème fraîche (nebo zakysaná smetana s vysokým obsahem tuku) 200 g
- kakao (holandského typu) 30 g

Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na základ rozdrťte nebo rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu rovnoměrně vtlačte do odepínací formy o průměru 24 cm se dnem vyloženým papírem na pečení.
- Na náplň promíchejte všechny přísady až na kakao dohladka. Náplň rozdělte na dvě poloviny a do jedné vmíchejte kakao.
- Začněte plnit formu náplní tak, že nejprve do středu nanesete 2 až 3 lžíce světlé náplně, pak doprostřed rozteklé světlé náplně 2 až 3 lžíce tmavé a tak pokračujte do spotřebování náplně.
- Vložte do trouby a pečte asi 60 minut, pokud by koláč shora příliš tmavl, přikryjte ho pečicím papírem.
- Koláč nechte v troubě zcela vychladnout při pootevřených dvířkách.
Vyzkoušejte také odlehčené Míša řezy s tvarohem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Odlehčené Míša řezy
