redakce Prima FRESH

Koláč zebra – tvarohový fešák ozdobí každou oslavu

Moje hodnocení
2x

Kombinace jemného tvarohu a hřejivé čokolády je vždy neodolatelná. Tenhle cheesecake vypadá propracovaně a složitě, ale vůbec nic na něm není – až na tu fantastickou chuť. Podklad se peče zároveň s náplní a na žebrování prostě jen střídáte světlou a tmavou náplň.

12 porcí
120 minut

Korpus

  • čokoládové sušenky 200 g
  • máslo 100 g

Náplň

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na základ rozdrťte nebo rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu rovnoměrně vtlačte do odepínací formy o průměru 24 cm se dnem vyloženým papírem na pečení.
  2. Na náplň promíchejte všechny přísady až na kakao dohladka. Náplň rozdělte na dvě poloviny a do jedné vmíchejte kakao.
  3. Začněte plnit formu náplní tak, že nejprve do středu nanesete 2 až 3 lžíce světlé náplně, pak doprostřed rozteklé světlé náplně 2 až 3 lžíce tmavé a tak pokračujte do spotřebování náplně.
  4. Vložte do trouby a pečte asi 60 minut, pokud by koláč shora příliš tmavl, přikryjte ho pečicím papírem.
  5. Koláč nechte v troubě zcela vychladnout při pootevřených dvířkách.

Vyzkoušejte také odlehčené Míša řezy s tvarohem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Odlehčené Míša řezy

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty