Suroviny
- hořká čokoláda 100 g
- máslo 100 g
- vejce 2
- žloutek 2
- cukr krupice 80 g
- hladká mouka 40 g
- máslo (na vymazání formiček)
- kakao (na vymazání formiček)
- sůl špetka
Postup
Příprava čokoládové směsi
- Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (po 20sekundových intervalech).
- Necháme lehce zchladnout.
Příprava těsta
- V míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do světlé pěny.
- Přidáme prochladlou čokoládovou směs a jemně promícháme. Přisypeme mouku a špetku soli, promícháme dohladka.
Plnění a pečení
- Rámečky nebo formičky (keramické mističky) vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Nalijeme těsto do formiček asi 1 cm pod okraj.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 7–9 minut. Okraje by měly být pevné, ale střed zůstat tekutý.
Autor receptu: Jan Brabec
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!