Suroviny
- červená řepa 5 bulev
- rukola 1 balení
- piniové oříšky 2 sáčky
- kozí sýr 100 g
- balsamico 3 PL
- olivový olej 3 PL
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
Příprava řepy
- Řepu důkladně omyjeme a vaříme ve slupce asi 40–50 minut doměkka (nebo upečeme v troubě při 200 °C zabalenou v alobalu přibližně 50 minut).
- Po uvaření a sloupnutí necháme vychladnout a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme použít mandolínu).
Příprava oříšků
- Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi dozlatova.
- Trvá to jen 1–2 minuty, hlídáme je, aby se nespálily.
Sestavení carpaccia
- Na talíř rozložíme plátky řepy do kruhu. Na řepu naaranžujeme rukolu. Posypeme piniovými oříšky a nadrobeným kozím sýrem.
- Pokapeme balsamicem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme podle chuti. Servírujeme jako lehký předkrm nebo salát. Skvěle chutná s čerstvým pečivem.
Autor receptu: Jan Brabec
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!