Buřtguláš s vejci a noky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Buřtguláš s vejci a noky Foto:
Buřtguláš s vejci a noky
Foto: Slepičárna blog

Kvalitní buřt je základem této "chalupové klasiky". A když ji ještě vylepšíte vejcem a noky, ostatní členové rodiny vám budou líbat ruce! :)

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny
buřty 4 ks
vepřové sádlo 1 lžíce
šalotka 4 ks
středně velké brambory, typ B 8 ks
vejce vařená natvrdo 4 ks
sladká paprika 1 lžíce
sušená majoránka 1 lžíce
sůl, pepř
čerstvá petrželka
pečivo (volitelné)
Noky:
vejce 1 ks
plnotučné mléko 100 ml
sůl
hrubá mouka nebo krupice na zahuštění
Postup
1

Na sádle orestujte nasekané šalotky, přidejte na menší kousky nakrájené buřty.

2

Orestujte a poté zasypte paprikou, vmíchejte na kostičky nakrájené brambory.

3

Zalijte přibližně jedním litrem vody, přidejte sušenou majoránku, sůl a pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké, trvá to asi 20 minut. Měly by být trošku rozvařené, škrob pomůže polévku zahustit.

4

Uvařte vejce natvrdo, nakrájejte na kostičky a vmíchejte do buřtguláše.

5

Noky: V hrnku smíchejte jedno vejce s mlékem, solí a zahustěte moukou nebo krupicí tak, aby vzniklo husté těstíčko.

6

Lžičkou tvarujte noky a vařte v polévce asi 10 minut, neměla by být v nich cítit mouka. Hotový buřtguláš ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte třeba s pečivem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama