Speciály

Výborné recepty se sladkým zeleným hráškem

Mezi velká jarní potěšení bezpochyby patří loupání sladkého hrášku z lusků přímo do pusy. Je v tom něco rozkošně dobyvatelského - nechat prasknout lusk a vybrat z něj ty výtečné zelené kuličky. Co si budeme povídat, je to ten nejlepší a nejzdravější snack, kam se na to hrabou chipsy!

Hrášek je ale také výborný vařený a je součástí mnoha oblíbených pokrmů. Někdo nedá dopustit na krémovou hráškovou polévku (spoustu lidí ji dokonce jí na Štědrý den). Velmi oblíbené je i hráškové rizoto, ale možností je mnohem více...

Výhodou hrášku je fakt, že neztrácí kvalitu mražením, takže si tuhle báječnou zeleninu s nasládlou chutí můžete dopřát celoročně. A pytel hrášku v mrazáku vám může zachránit večeři, pokud nestihnete cestou z práce nakoupit :)

A ještě jedna výhoda! Tyhle vitamíny nabité zelené kuličky jsou oblíbené napříč snad u všech dětí, takže pokud máte problém do nich dostat jakoukoli zeleninu, s hráškem máte velkou šanci na úspěch.

Připravte si hráškové menu od předkrmu, přes polévku až k hlavnímu chodu podle našich receptů:

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma:

Recepty