Hummus
- sterilovaná cizrna (slitá a propláchnutá) 2x 400 g
- citronová šťáva 80 ml
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- voda 2 lžíce
Smažená cizrna
- rýžová mouka 50 g
- mletá sladká paprika (může být i uzená) 2 lžičky + na ozdobu
- sterilovaná cizrna (slitá a propláchnutá) 1x 400 g
- bylinky (na ozdobu)
- Tyčinky (k podávání)
Postup přípravy
- Rozmixujte cizrnu s česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem dohladka, osolte a opepřete. Pokud by se vám hummus zdál příliš hustý, přidejte trochu studené vody. Dejte na hodinu chladit do lednice.
- V hlubší pánvi rozpalte přibližně centimetrovou vrstvu oleje. V misce smíchejte mouku, papriku, vsypte cizrnu a protřeste, aby se jednotlivá zrnka obalila. Osmažte je dozlatova a nechte okapat na papírové utěrce.
- Hummus dejte do servírovací mísy, navrch nasypte smaženou cizrnu, osolte, opepřete, poprašte paprikou, ozdobte bylinkami a olejem. Doplňte slanými tyčkami, krekry nebo hranolky čerstvé zeleniny.
Vyzkoušejte také extra jemný hummus podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Extra jemný domácí hummus z cizrny
Inspirujte se i dalšími recepty z cizrny