VE VARU: Hráškový krém s ricottou podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Hráškový krém s ricottou podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima
Ani ve třinácté epizodě Ve varu nechyběl recept na rychlou večeři. Tentokrát šéfkuchař Marco Giampaoli vsadil na jednoduchý, ale delikátní krém z hrášku, který doplňuje svěží čerstvý sýr ricotta.
Postup přípravy
-
V hrnci začněte na másle restovat šalotku nakrájenou najemno, dokud nezesklovatí. Osolte. Následně zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Zalijte světlým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte zavařit.
-
Mezitím zamíchejte ricottu se solí, přidejte maličko smetany, maličko citronové šťávy a naplňte do cukrářského pytlíku. Máte tak připraveno na servírování.
-
Jakmile je základ na polévku hotový (vře), přidejte hráškové pyré, zamíchejte, stáhněte plamen, přilijte smetanu a nechte 5 minut provářet. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, a ještě přepasírujte přes jemný cedník do jiného hrnce. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Servírujte s blanšírovaným hráškem, cukrovým hráškem a ricottou.
-
Do talíře nandejte ricottu a kolem nazdobte hrášek, cukrový hrášek a hráškové výhonky. Polévku nalévejte u stolu před hostem.
-
Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Hráškový krém s ricottou podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Hráškový krém s ricottou podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima
Postup na přípravu hráškového pyré najdete v receptu na hráškové risotto