Suroviny
- mrazený špenát (sekaný) 450 g
- olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- smetana ke šlehání 180 ml
- hladká mouka 1 lžíce
Postup přípravy
- Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte najemno.
- Do hrnce dejte trochu oleje a orestujte na něm cibuli a česnek dosklovita. Přidejte zmrazený špenát a přilijte trošku vody. Přikryjte a duste, dokud se špenát nerozpustí do kašovité směsi.
- Osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte smetanu, ve které rozmíchejte trochu mouky na zahuštění. Nechte krátce provařit.
- Podávejte se sázeným nebo vařeným vejcem a bramborami.
Vyzkoušejte také vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi