zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami
Spouštím video za 5s.

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami

Hodnoceno: 0x
Máme pro vás Prima tip: brambory, zeleninu a část uzeniny můžete promíchat v míse a nasypat do rukávu, na to rozložit maso a játra a posypat zbylou slaninou, klobásou a feferonkami.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Maso nakrojte na okrajích, aby se nekroutilo a trochu naklepejte, nejlépe přes fólii. Osolte, opepřete a pokropte borovičkou. Játra nakrájejte na plátky a opepřete.
  2. Oloupanou cibuli a slaninu, klobásu a rajčata nakrájejte na plátky. Papriky a feferonku zbavte semen a také nakrájejte na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, osolte, poprašte trochou drceného kmínu a promíchejte. Odstřihněte si kus pečicího rukávu a jednu stranu uzavřete. Rozložte do něj vrstvu brambor, na brambory rozložte část nakrájené slaniny a klobásy, cibuli a zeleninu, na to rozložte maso a játra posypte zbylou slaninou, klobásou a feferonkou. Rukáv uzavřete, vložte do trouby a pečte asi 40 minut při 200 stupních.
  3. Chcete-li maso více opečené, rukáv nakonec propíchejte a dopečte na barvu. Po upečení rukáv zastřihněte. Živáňskou podávejte se šťávou, kterou maso a zelenina pustilo.

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami  Foto:

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami, foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka – Štěstí z kuchyně

Karolína domcí kuchařka / Štěstí z kuchyně Foto:

Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.

Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.

reklama

Sledujte celou epizodu