Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks
- kuřecí játra (vepřová nebo králičí játra) 200 g
- sůl
- pepř
- borovička 2 lžíce
- cibule 2 ks
- slanina 125 g
- klobása 1 ks
- zelená paprika 4 ks
- nakládané beraní rohy 1 ks
- rajčata 2 ks
- brambory 4 ks
- drcený kmín 1 špetka
Postup přípravy
- Maso nakrojte na okrajích, aby se nekroutilo a trochu naklepejte, nejlépe přes fólii. Osolte, opepřete a pokropte borovičkou. Játra nakrájejte na plátky a opepřete.
- Oloupanou cibuli a slaninu, klobásu a rajčata nakrájejte na plátky. Papriky a feferonku zbavte semen a také nakrájejte na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, osolte, poprašte trochou drceného kmínu a promíchejte. Odstřihněte si kus pečicího rukávu a jednu stranu uzavřete. Rozložte do něj vrstvu brambor, na brambory rozložte část nakrájené slaniny a klobásy, cibuli a zeleninu, na to rozložte maso a játra posypte zbylou slaninou, klobásou a feferonkou. Rukáv uzavřete, vložte do trouby a pečte asi 40 minut při 200 stupních.
- Chcete-li maso více opečené, rukáv nakonec propíchejte a dopečte na barvu. Po upečení rukáv zastřihněte. Živáňskou podávejte se šťávou, kterou maso a zelenina pustilo.