Suroviny
- menší pstruzi 4 ks
- silnostěnná paprika 1 ks
- Citron 2 ks
- čerstvý tymián 8 snítek
- Česnek 4 stroužky
- Sůl
- pečicí papír
- alobal
Dají se péct jednoduše na klacku nebo na grilu nad ohněm, ale dobrodružnější je příprava v alobalu a řeřavých uhlících. Ryba tak navíc natáhne vůni česneku a citronu a výsledek je omamný. Tento recept je lehčí variací na klasický slovenský pokrm – živáňskou pečeni.
Postup přípravy
- Rozdělejte oheň a udržujte jej tak, abyste měli hodně řeřavých uhlíků.
- Ryby očistěte, papriku omyjte a rozkrájejte na větší proužky. Dovnitř ryby vložte oloupané stroužky česneku rozkrojené na půl, plátky citronu, papriku a po dvou snítkách tymiánu nebo nějakého divokého býlí. Potom rybu zaviňte nejprve do pečicího papíru a následně ještě do alobalu.
- Rozhrábněte uhlíky a na spodní vrstvu vložte alobalové balíčky spoji nahoru a zároveň tak, aby byly ze všech stran obklopeny horkým. Potom zahrábněte shora a nechte 20 minut péct.