Speciály

Vyzkoušejte nejlepší recepty s kapary

Kapary jsou oblíbenou chuťovkou i výraznou ingrediencí, kterou využijete při vaření. Nerozvinutá poupata z keře kapary trnité či bezbranné se nakládají do slaného nálevu s octem nebo se konzervují v soli.

Pokud zvolíte kapary naložené v soli, je nutné je před vařením propláchnout ve vodě. Kapary mají opravdu velmi výraznou chuť, a proto báječně doplní méně výrazné suroviny. Skvěle se hodí k bramborám, jemnému masu, ale báječně dochutí i tatarák.

Nedostižnou kombinaci tvoří s konzervovaným tuňákem – zkuste kapary nasekat třeba do rybičkové pomazánky!

Kapary se pěstují převážně ve Středomoří a ke středomořské kuchyni se také nejlépe hodí – použijte je při přípravě omáček na těstoviny nebo na pizzu.

A zkuste i zajímavé alternativy. Obdobně se dají nakládat i jiná poupata – zkuste třeba kapary ze sedmikrásky, pampelišek nebo lichořeřišnice.

Připravte si zajímavé recepty s kapary:

Recepty