zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka
Autor: Hostina Bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka

Bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka

Hodnoceno: 6x
Halušky bez brambory? Michelinský šéfkuchař Marcel Ihnačák si to může dovolit. Jeho verze halušek z dvou druhů mouk je mnohem rychlejší a také snazší. Halušky ozvláštňují nasekané bylinky a doplňuje je jemné a velmi zdravé krůtí maso, malá rajčátka a pikantní kapary. Jednoduché jídlo, které připravíte i na chalupě.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci ohřejte alespoň 3 l osolené vody. Mezitím nakrájejte maso na kousky velikosti sousta, osolte je a opepřete. Ve větší pánvi rozehřejte olej a zprudka restujte maso ze všech stran dozlatova.
  2. Cherry rajčata překrojte na poloviny. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Vsypte i s kapary k masu a na středním stupni opékejte, až rajčata změknou. 
  3. Mezitím připravte halušky. V míse promíchejte obě mouky, vejce, mléko a polovinu nadrobno nasekaných bylinek, až vznikne husté těsto. Protlačte ho přes cedník na halušky do vroucí vody. Vařte asi 3 minuty, dokud halušky nevyplavou na hladinu.
  4. Uvařené halušky sceďte, ale trochu vody z vaření uchovejte. Halušky vsypte k masu, přidejte máslo i trochu vody z vaření, promíchejte a podávejte ozdobené zbylými bylinkami. 

PRIMA TIP: Cedník na halušky má větší oka, skrze těsto jednoduše protlačíte. Koupíte ho v domácích potřebách. Pokud ho nemáte, položte těsto na prkénko a ostrým nožem odkrajujte zhruba 1cm kousky do vroucí vody. 

Bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka
Autor: Hostina Bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka

reklama

Hostina
Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty. 

Vydalo nakladatelství Slovart.