zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary
Autor: kuchařka Pravé a lahodné jídlo Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary

Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary

Hodnoceno: 1x
Pikantní kapary a jemného tuňáka doplňte drobnými bílými fazolemi cannelloni s delikátní chutí a krémovou texturou. Jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, naopak tuk v nich téměř nenajdete a díky nízkému glykemickému indexu vás zasytí na překvapivě dlouho.
do 10 minut
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Fazole propláchněte a nechte okapat. Tuňáka slijte, ale olej ponechte. Kapary propláchněte a nasekejte nahrubo. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. V mixéru rozmixujte fazole, tuňáka, 1 lžíci slitého oleje a citronovou šťávu dohladka. Podle potřeby přidejte olivový olej. Vsypte kapary, petržel a většinu cibule a krátce promixujte, aby v pomazánce zůstaly ještě kousky. Dochuťte pepřem.
  3. Pomazánku posypte zbylou cibulí, petrželkou a zakápněte panenským olivovým olejem.

PRIMA TIP: Pomazánku natřete na celozrnné krekry nebo podávejte s kousky syrové zeleniny jako dip k namáčení. V ledničce vám tato pomazánka vydrží ve vzduchotěsné nádobě tři dny.

Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary  Foto: Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary; foto: kuchařka Pravé a lahodné jídlo

Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

 

Pravé a lahodné jídlo Foto:

Chrissy Freer

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega

reklama

Související témata: Malá jídla