Laura Santtini

Těstoviny s citronem, mátou a kapary

Moje hodnocení
17x

Rychleji to snad už nejde. Snadný, zdravý pokrm, budete mít pocit, jako byste snědli salát… A největší výhoda? Stačí uvařit těstoviny, zbylé ingredience do nich vmíchat bez vaření a do 10 minut máte výtečné jídlo na stole!

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu na těstoviny přiveďte ve velkém hrnci k varu.
  2. V servírovací míse zatím smíchejte olivový olej, nasekanou mátu, citronovou šťávu a kůru, kapary a piniové oříšky.
  3. Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
  4. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny k citronové směsi a s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou úplně obalené. Jestli se vám těstoviny zdají suché, můžete přidat trochu olivového oleje nebo kapku slité vody. Dobře zamíchejte.
  5. Dochuťte, posypte nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.
  6. Lze posypat praženými mandlovými plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty