zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Hovězí burgery s červenou řepou a křupavým salátem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Burgery s červenou řepou a jemným salátem

Hovězí burgery s červenou řepou a křupavým salátem

Hodnoceno: 1x
Pokud máte burgery spojené s letní grilovací sezonou a už se vám po nich začíná stýskat, je načase vyzkoušet podzimní verzi tohoto oblíbeného jídla. Do masové směsi přidejte červenou řepu a smetanový křen – výsledná chuť bude příjemně zemitá a lehce pikantní.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve si udělejte salát, ať má čas se rozležet. Mrkve nastrouhejte najemno, čínské zelí nakrájejte na tenké proužky, jablko nastrouhejte nahrubo, jarní cibulky nasekejte najemno. V hrnku smíchejte zálivku: smetanu smíchejte s olejem a octem, přidejte hořčici, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily. Pak zálivku smíchejte se zeleninou, opět zakryjte fólií a nechte cca hodinu chladit.
  2. Pak se pusťte do přípravy burgerů. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm najemno nasekanou cibulku do světle zlatavé barvy. Mezitím si připravte do mísy všechno ostatní – mleté maso, oškrábanou a najemno nastrouhanou červenou řepu, strouhanku, sůl a pepř, křen a vejce. Důkladně směs promíchejte, a pokud nemáte strach ze syrového masa a vajec, klidně ochutnejt, pomůže vám to poznat, jestli směs není potřeba dochutit, měla by mít docela výraznou chuť. Pak směs zakryjte fólií a dejte na cca 30 minut odpočinout do chladničky.
  3. Z masové směsi vytvořte burgery silné cca 3 cm. Potřete je olejem, dejte na rozpálenou pánev (ideálně grilovací), snižte plamen a opékejte z každé strany asi 4 minuty, zálež, jak hodně máte rádi propečené. Mezitím si na vedlejší pánvi nebo v troubě nasucho rozpečte podélně rozkrojené bulky.
  4. Dejte je na stůl na velkém talíři, na dalším velkém talíři podávejte burgery, a salát dejte na stůl v míse. Každý si tak bude moci namíchat svůj burger sám – někdo vynechá housky, někdo jiný si dá méně salátu…
  5. Pokud burgery sestavujete, dejte nejprve spodní část bulky, na ní dobře okapaný list římského salátu, opečené maso, lžičku salátu zbaveného přebytečné šťávy, ozdobte cibulkou a přiklopte druhou polovinou housky.

Hovězí burgery s červenou řepou a křupavým salátem  Foto: Hovězí burgery s červenou řepou a křupavým salátem; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: Hlavní jídla